În primul semestru al anului

CFR SA a revitalizat 35 de kilometri de cale ferată

699
CFR SA a revitalizat 35 de kilometri de cale ferată - cfrsaarevitalizat35dekilometride-1625682670.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că, în cadrul programului anual de reînnoire a infrastructurii și suprastructurii feroviare, derulat la nivelul celor opt regionale de cale ferată, sunt operaționale 21 de șantiere. În prezent se execută lucrări pentru restabilirea performanțelor tehnice ale liniilor de cale ferată, prin creșterea vitezei de circulație și, implicit, a gradului de confort și de siguranță feroviară. Alte 13 șantiere urmează să fie deschise în semestrul doi al anului 2021, odată cu finalizarea procedurilor de achiziție de lucrări și servicii feroviare aflate în derulare.

În primul semestru din 2021 au fost finalizate lucrările de reînnoire a infrastructurii pe 35 de kilometri de cale ferată, din ținta de 70 km prevăzută în Strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare 2021-2025.

În ultimii zece ani, au fost executate lucrări de reînnoire a infrastructurii feroviare, în medie, pe doar 10,5 km de cale ferată pe an, ritm care atrăgea după sine accentuarea stării de degradare a rețelei feroviare naționale.

În 2021, grație achiziției de utilajele tehnologice de mare performanță, compania a început să execute lucrări de reînnoire a infrastructurii în regie proprie, reducând astfel costurile de execuție și crescând ritmul lucrărilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.757 secunde