De astăzi

CJAS reia eliberarea cardurilor europene de asigurat

324
De astăzi, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța (CJAS) reia furnizarea cardurilor de asigurat, după ce, în ultimele luni, a eliberat certificate provizorii întrucât Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu finalizase licitația pentru desem-narea firmei care să confecționeze cartelele magnetice.
Cardul european de asigurat permite românilor aflați în călătorie accesul la servicii medicale pentru probleme de sănătate care apar după ce asiguratul ajunge în țara de destinație - unul dintre statele Uniunii Europene.
Potrivit medicului șef al CJAS Constanța, dr. Mihaela Vrânceanu, luna trecută, au existat în jur de 6.000 de solicitări pentru eliberarea cardurilor de asigurat. Persoanele care vor să plece în străinătate și au nevoie de card european de asigurat trebuie să se prezinte la sediul CJAS cu o copie după actul de identitate, dar și cu dovada de asigurat, în cazul pensionarilor - cuponul de pensie, iar al elevilor și studenților - adeverință sau carnetul vizat la zi. Cardul este gratuit și se eliberează în maxim șapte zile lucrătoare.
Valabilitatea cardului european este de șase luni și va putea fi folosit numai în fața autorităților sanitare din țara de destinație sau de tranzit, pentru dovedirea calității de asigurat în România. Cardurile sunt trimise la domiciliul asiguratului, prin serviciul de curierat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2975 secunde