Cod galben de inundații în 17 județe, până la ora 18:00

116
Cod galben de inundații în 17 județe, până la ora 18:00 - inundatii-1556697818.jpg
Până la ora 18.00 este cod galben de inundații în douăzeci de bazine hidrografice, fiind afectate 17 județe, anunță hidrologii. Pot apărea scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite.


Potrivit hidrologilor, fenomenele periculoase pot să apară, miercuri, până la ora 18.00, în bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru, Crișul Alb, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Suceava, Moldova, Bistrița și Jijia.


"Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție", au transmis hidrologii.


Potrivit acestora, ar putea fi afectate de inundații județele Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Bihor, Hunedoara, Arad, Harghita, Mureș, Alba, Timiș, Caraș-Severin, Botoșani, Suceava, Neamț și Iași.


Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Cluj, Bihor, Hunedoara, Caraș – Severin, Suceava și Neamț.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.2219 secunde