COD GALBEN de PLOI TORENŢIALE şi FURTUNI, la Constanţa. Vine şi canicula

978
COD GALBEN de PLOI TORENŢIALE şi FURTUNI, la Constanţa. Vine şi canicula - onouainformare-1624347619.jpg

Articole de la același autor

Administraţia Naţională de Meteorologii a emis o nouă informare de instabilitate atmosferică, însă, de data aceasta, este însoţită şi de disconfort termic. Începând de luni seară, 21 iunie, de la ora 22.00, şi până vineri, 25 iunie, la ora 22.00, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în zonele deluroase şi montane, precum şi în regiunile estice, îndeosebi în timpul după-amiezilor şi al serilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuate, ce se va manifesta prin ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restrânse, 25 – 50 litri pe metru pătrat. Vremea va deveni călduroasă în toată ţara, caniculară la început în Banat şi Crişana, apoi şi în celelalte regiuni, iar disconfortul termic va fi accentuat.


De asemenea, marţi dimineaţă, 22 iunie, ANM a emis şi două coduri galbene pentru Dobrogea şi judeţul Constanţa. Începând de la ora 12.00, şi până seara, la ora 22.00, în zonele de munte, în Oltenia, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp. Iar, de la ora 22.00, până miercuri, 23 iunie, la ora 10.00, judeţul Constanţa se va afla sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. În cursul nopții de marți spre miercuri (22/23 iunie) în județele Constanța și Tulcea instabilitatea atmosferică se va menține accentuată. Vor fi ploi torențiale și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 25....35 l/mp și izolat 50 l/mp.


De asemenea, la Constanţa, valorile termice sunt în creştere, de la 25, 26 de grade Celsius, în weekend vor ajunge la 30 de grade Celsius.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5402 secunde