Cod portocaliu de inundații. Iată ce trebuie să faceți pentru a nu fi surprinși de viituri

173
Cod portocaliu de inundații. Iată ce trebuie să faceți pentru a nu fi surprinși de viituri - viitura-1380610792.jpg

Articole de la același autor

Echipele Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au luat măsuri pentru asigurarea tranzitării undelor de viitură posibile în condiții de siguranță, prin atenuarea viiturilor în acumulări.




Hidrologii au instituit o avertizare cod portocaliu pentru râurile din zona Dobrogei (județele Constanța și Tulcea), încă de luni noapte, 30 septembrie, de la ora 23,00. ABADL colectează în permanență datele hidrologice și monitorizează situația din teritoriu. 
"Totodată, conducerea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral a dispus întărirea monitorizării liniilor de apărare și pregătirea utilajelor pentru intervenție, acolo unde va fi cazul. De asemenea, se va menține în permanență legătura cu IJSU și cu autoritățile locale.


Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral atenționează populația să evite trecerile cu vehicule prin vaduri (direct prin râu). Persoanele surprinse de ploi torențiale să nu se adăpostească în nici un caz sub poduri pentru că pot fi surprinși de viitură. Utilajele aflate în apropierea albiilor trebuie să fie retrase, iar în cazul acumulărilor piscicole  - baraje mici, trebuie să fie verificată funcționalitatea echipamentelor de evacuare a apelor mari", precizează Cătălin Anton, reprezentantul ABADL.


De asemenea, autoritățile locale au fost atenționate că trebuie să intervină în special în zona podurilor și a podețelor îndepărtând acolo unde este cazul, materialele lemnoase, vegetație și plutitori, care ar putea obtura secțiunile de scurgere ale râurilor. De asemenea, autoritățile locale trebuie să fie pregătite pentru a asigura starea de permanență la sedii. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6223 secunde