Cod portocaliu de ploi cu grindină și vijelii în județele Constanța și Tulcea

744
Cod portocaliu de ploi cu grindină și vijelii în județele Constanța și Tulcea - ploaie1337154645-1337430604.jpg
Meteorologii au emis, astăzi după-amiază, o avertizare cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii, prognozând că astăzi, până la ora 15.55, în jumătatea de nord a județului Constanța și jumătatea de sud a județului Tulcea va ploua cu grindină și vor fi intensificări de vânt.
Potrivit textului avertizării nowcasting emise, astăzi, de Administația Națională de Meteorologie, în jumătatea de nord a județului Constanța și jumătatea de sud a județului Tulcea vor fi descărcări electrice și cantități de precipitații ce pot depăși izolat 40 - 50 de litri pe metrul pătrat într-o oră.

"Fenomene asociate: grindină de mici dimensiuni și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie", au precizat meteorologii.

Avertizarea nowcasting este valabilă până la ora 15.55.
Potrivit avertizării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, de sâmbătă, ora 10.00 și până duminică, ora 21.00, instabilitatea atmosferică se va acccentua treptat, începând din sud-estul extrem al țării, și va cuprinde jumătatea estică a țării.

"Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua trecător aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apa vor depăși local 20-25 l/mp și izolat 40 l/mp", a precizat ANM.

Meteorologii au menționat că aceste fenomene se vor semnala sâmbată în special în Dobrogea, Muntenia și sudul Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură, iar duminică în Moldova și în zona Carpaților Orientali.

Avertizarea cod galben este valabilă pentru București și județele Ilfov, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman, Ialomița, Călărași, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Februarie 2012
Stire din Social : Cum va fi vremea astăzi, la Constanța
Marţi, 07 Februarie 2012
Stire din Social : Constanța, sub un nou COD PORTOCALIU
Pagina a fost generata in 0.6555 secunde