COD PORTOCALIU de VISCOL PUTERNIC, în judeţul Constanţa. mobilizare în toate localităţile pentru curăţarea drumurilor

142
COD PORTOCALIU de VISCOL PUTERNIC, în judeţul Constanţa. mobilizare în toate localităţile pentru curăţarea drumurilor - codportocaliuprefect-1646057834.jpg

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coşa, a convocat luni, 28 februarie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea votării hotărârii nr. 14. Aceasta prevede completarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției de la nivelul județului Constanța, pe perioada Avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Astfel, ca urmare a intrării județului Constanța sub avertizarea codului portocaliu de vreme severă, structura Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI) a fost completată cu reprezentanți ai instituțiilor și operatorilor economici din componența Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, după cum urmează: Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța, Regia Autonomă Județeană Drumuri și Poduri Constanța, E-Distribuție Dobrogea S.A., Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, C.N. C.F.R. S.A. - Regionala C.F. Constanța, C.N.T.E.E. Transelectrica S.A. - Punct de lucru Unitate Teritorială de Transport Constanța, R.A.J.A. S.A. Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral - S.G.A. Aceștia se adaugă reprezentanților instituțiilor care deja fac parte din CJCCI, și anume: ISU „Dobrogea” Constanța, IPJ Constanța, IJJ Constanța, Garda de Coastă, Comandamentul Flotei, Direcția de Sănătate Publică Constanța și Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa.

În funcție de situația operativă de la nivel județean, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției va fi completat și cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

„Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției - secțiunea înzăpeziri funcționează la sediul ISU „Dobrogea” Constanța. Toate U.A.T.-urile au fost prealertate și se culeg date în mod constant din teritoriu. Până în acest moment, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a fost solicitat Serviciului Rutier, din cadrul IPJ Constanța, închiderea drumurilor DJ226A (Cogealac - Râmnicu de Jos) și DC87 (Corbu - Vadu). În tot județul, pentru acțiunile de deszăpezire de pe tronsoanele de autostradă, drumuri naționale și drumuri județene, acționează aproximativ 60 de utilaje. Dacă situația o va cere, numărul acestora va fi suplimentat”, a trasmis prefectul judeţului.

Reamintim că, începând cu data de 28 februarie, ora 10:00 și până pe 1 martie, ora 10:00, județul Constanța se afla sub incidența unui cod portocaliu de vreme severă, care se va manifesta prin ninsori viscolite, depunerea zăpezii și vizibilitate redusă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6873 secunde