COD ROȘU de inundații pentru mai multe județe

160
1
COD ROȘU de inundații pentru mai multe județe - inundatii-1432710737.jpg

Articole recomandate

Sute de locuințe inundate, hectare întregi de culturi agricole distruse, persoane evacuate. Asta după ce viiturile au lovit, în această dimineață, trei județe din țară. Este vorba despre Sălaj, Satu Mare și Maramureș, pentru care meteorologii au emis deja cod roșu de inundații, valabil până la ora 14.00.



Hidrologii au emis o avertizare cod roșu pentru trei bazine hidrografice din județele Satu Mare, Sălaj și Maramureș, unde de miercuri, de la ora 7.05, până miercuri, la ora 14.00, se pot produce inundații locale cu posibile depășiri ale cotelor de pericol, potrivit Digi24.ro.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie ce pot determina inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de pericol în bazinele hidrografice Maja din județele Satu Mare și Sălaj, Sălaj din județele Sălaj și Maramureș și Bârsău din județul Maramureș.

Avertizarea cod roșu de inundații a intrat în vigoare miercuri, la ora 7.05, și este valabilă până miercuri, la ora 14.00.



Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3364 secunde