Codul Muncii nu îi sperie pe patronii din Constanța

589
Codul Muncii nu îi sperie pe patronii din Constanța - itmcontroale-1317838722.jpg
Controalele efectuate de inspectorii de muncă din Constanța demonstrează că sancțiunile prevăzute în Codul Muncii nu îi mai sperie pe agenții economici, care continuă să angajeze muncitori fără forme legale.
În luna septembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța a verificat activitatea a 571 de firme, iar peste 100 dintre acestea au primit sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor legale. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate depășește 600.000 de lei.
Aproape 30 de sancțiuni, în valoare de 470.000 de lei au fost aplicate numai pentru munca la negru.
"Au fost găsite 47 de persoane care nu aveau încheiate un contract individual de muncă. Mai mult, trei dintre aceste persoane au primit sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei", a afirmat Eugen Bola, șeful ITM Constanța.
Alte 20 de sancțiuni, în valoare de 120.000 de lei, au fost aplicate pentru lipsa evaluărilor riscurilor pentru securitatea și sănătatea muncitorilor, a planurilor de prevenire și protecție și pentru completarea necorespunzătoare a fișelor de protecție a muncii și instruirea neadecvată privind securitatea și sănătatea în muncă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7327 secunde