"Apa este Viață!"

Companiile americane ne consiliază în serviciile de alimentare cu apă și canalizare

2618
Companiile americane ne consiliază în serviciile de alimentare cu apă și canalizare - ad03b1b9abf25265bba8bf4fe16131dc.jpg
Județul Constanța găzduiește, în aceste zile, în premieră, o expoziție în domeniul serviciilor de alimentare cu apă și canalizare. Evenimentul, inaugurat, ieri, la Pavilionul Expozițional din Mamaia, s-a bucurat de prezența a numeroși oaspeți de seamă din țară și din străinătate. Panglica inaugurală a fost tăiată de însuși ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Mark. H. Gitenstein.
Intitulată sugestiv "Apa este Viață", expoziția a reușit să adune peste 50 de companii din SUA și România. Printre firmele care aduc în fața publicului constănțean cele mai noi tehnologii pentru producerea și tratarea apei potabile, dar și a celei uzate se numără companii americane de renume mondial, cum ar fi Motorola, AECOM, Aeration Industries, Biomicrobiotics, Coler Colatonio, Global Water, Hill International, CH2Mhill, dar și românești: Danex, Grup Romet S.A. Buzău, Adiss, Grundfos, etc. Alături de acestea, la expoziție sunt prezenți și operatorii români din domeniu, printre ei numărându-se S.C. RAJA S.A. Constanța, care este și organizatorul evenimentului, S.C. Aquaserv S.A. Mureș, Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila, Compania de Apă Someș S.A., dar și Compania de Apă din Chișinău.

Discuții și schimburi de experiență
Prezent la eveniment alături de soția sa, ambasadorul Mark H. Gitenstein a spus că "Importanța crucială a apei curate, care ar trebui să fie evidentă pentru noi toți, însă adesea uităm că ea este o sursă limitată. Uităm că pentru a asigura furnizarea unei ape curate, sănătoase, este nevoie de inventivitate, efort și muncă susținută". Potrivit ambasadorului, prezența celor douăsprezece companii americane la expoziția constănțeană demonstrează angajamentul lor de a construi și consolida această relație. În plus, acțiunea reprezintă o ocazie foarte bună pentru experții americani și români de a discuta problemele comune cu care se confruntă și modalitățile de rezolvare a lor.
Gazda expoziției, S.C. RAJA S.A. Constanța este al doilea mare operator în domeniul alimentării cu apă a populației din România după București, și deservește peste 750.000 de locuitori, iar, în timpul sezonului estival, numărul consumatorilor depășește 2,5 milioane de persoane. Compania asigură alimentarea cu apă în 99 de localități: 12 orașe și 78 de comune sau sate din județul Constanța și trei orașe și șase comune sau sate din județul Ialomița, precum și colectarea și evacuarea apelor uzate menajere meteoritice în 26 de localități, dintre care 12 orașe și 12 comune din județul Constanța și 2 orașe din județul Ialomița.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3741 secunde