Compensări pentru operatorii de plaje. Chiria a fost redusă cu 30%

154
Compensări pentru operatorii de plaje. Chiria a fost redusă cu 30% - compensaripentruoperatorii-1592410799.jpg

Articole de la același autor

Vara aceasta, operatorii de plaje vor plăti chirii mai mici pentru porțiunile de nisip pe care le-au contractat. Guvernul a aprobat reducerea cu 30% a contravalorii contractelor de închiriere.

Administrația Națională Apele Române a înaintat, încă de săptămânile trecute, prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor către Ministerul Finanțelor Publice, o propunere de act normativ cu scopul de a sprijini operatorii de plaje care au încheiat contracte de închiriere cu Administrația Națională Apele Române, prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

"Prin actul normativ aprobat în ședința de Guvern de marți, 16 iunie, titularii contractelor de închiriere la Marea Neagră sunt scutiți de plata sumei datorate cu titlu de chirie. Această sumă reprezintă o reducere cu 30% din contravaloarea contractelor de închiriere pentru anul 2020. În mod evident, aceste sume nu vor mai fi incluse în plata datoriilor scadente", a anunțat Ervin Molnar, directorul general al Administrației Naționale Apele Române.

Propunerea legislativă răspunde solicitărilor formulate de operatorii economici care au încheiat contracte de închiriere a plajelor cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, ținând cont de faptul că activitățile aferente sezonului estival 2020 nu se desfășoară la capacitate optimă, din cauza măsurilor de protecție stabilite pentru prevenirea răspândirii Covid-19 pe teritoriul României.

"Propunerea noastră își dorește să fie o compensare a pierderilor financiare pe care operatorii de plaje le au sau le-ar putea avea în acest sezon estival", a mai adăugat directorul ANAR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9027 secunde