Competiție de proiecte Smart City

250
Competiție de proiecte Smart City - competitiesmart-1537710339.jpg

Articole de la același autor

Constanța mai are până se va putea numi Smart City. Deocamdată, dotările de acest gen sunt extrem de puține. Organizațiile neguvernamentale, instituțiile publice, autoritățile administrației publice sau chiar unitățile și instituțiile de învățământ din sistemul de stat au acum posibilitatea de a depune proiecte noi, pentru care ar putea primi finanțare. Este vorba despre programul "Ro Smart în Țara lui Andrei", o competiție națională care își propune să schimbe România prin tehnologie.

Înscrierea proiectelor se va încheia pe 23 octombrie, iar cele câștigătoare pot primi finanțări de până la 45.000 de euro fiecare, mentorat și consultanță pe perioada implementării. Inițiatorii pot propune proiecte Smart în opt domenii cheie pentru dezvoltarea sustenabilă a României: educație, infrastructură, sănătate, siguranță, transport, agriculturp, energie și mediu. Soluțiile înscrise pot urmări direcții precum eficientizarea consumului de resurse, îmbunătățirea serviciilor publice, crearea unui cadru mai conectat între cetățeni – administrații publice, monitorizarea și gestionarea eficientă a datelor, creșterea activității cetățenilor din comunitate.

Proiectele vor fi evaluate prin vot public, în proporție de 20 la sută, și jurizate de experți în domeniu. În urma punctajului obținut, maximum 25 de proiecte sunt selectate pentru a intra în etapa finală – pitching day. Pentru evaluarea proiectelor finaliste, inițiatorii vor susține o prezentare a proiectului în fața juriului și vor răspunde întrebărilor acestuia. În urma prezentării, juriul va reevalua proiectele ajunse în această etapă și va stabili clasamentul final.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5047 secunde