Complexul Amfiteatru din Olimp va fi modernizat. Iată cum va arăta

2259
Odinioară erau mândria litoralului. Poziționate într-un golf superb, la malul Mării Negre, cu o arhitectură deosebită, mobilă scumpă și servicii de lux, hotelurile Amfiteatru, Belvedere și Panoramic din Olimp au fost mândria lui Ceaușescu.

Pline de turiști străini și români cu bani, complexul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic era fieful artiștilor, dar și al celor privilegiați de regimul comunist. Ulterior, hotelurile au fost lăsate în grija statului, care nu a mai avut bani să le întrețină. Curând, au fost depășite de vremuri și au rămas doar cu două stele, cu mobilă veche, băi demodate și servicii proaste, în prezent condițiile aducând mai mult a cămine studențești. În câțiva ani, însă, acestea ar putea deveni unul dintre cele mai frumoase și moderne complexuri turistice de pe litoral.

Potrivit wall-street.ro, omul de afaceri Josef Goschy a vândut tot complexul hotelier și noii proprietari intenționează să îl refacă. Decodesign Team, din Constanța, a făcut publică deja, pe pagina de Facebook, un filmuleț de prezentare adiacent Masterplanului Amfiteatru Resort Olimp.

Conceptul și realizarea aparțin SC Decodesign Team SRL. Propunerile constau în refacerea, extinderea pe verticală și orizontală a hotelurilor existente, Amfiteatru, Panoramic, Belvedere (cu dublu tract la Panoramic), plus un nivel pe verticală, precum și construirea altor două hoteluri, un aparthotel cu heliport și hotel Belvedere 2, a unei baze de tratament și a mai multor piscine exterioare. De asemenea, va fi amenajat un mall de divertisment ce va cuprinde Cazino, sală de spectacole - operă, balet, teatru, două cinematografe, patinoar, restaurant. Piscinele exterioare vor fi cu apă de mare și cu încălzire solară. Toate parcările sunt în subteran, pentru o amenajare peisageră cât mai atractivă.

O afacere de milioane de euro

Omul de afaceri Josef Goschy a cumpărat complexul hotelier la începutul anului 2008. Cele trei hoteluri au împreună 750 de ca-mere. Acesta a plătit către AVAS, care deținea pachetul majoritar de acțiuni, suma de 22,2 milioane de euro. Alte aproape opt milioane de euro au fost achitate de către celălalt acționar, SIF Transilvania. Ulterior, în 2012, Goschy a scos la vânzare complexul la un preț dublu. Terenul pe care sunt amplasate cele trei hoteluri care formează acest complex are aproape 60.000 de metri pătrați. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9265 secunde