Condiţii necesare pentru încadrarea în muncă a străinilor, ca lucrători sezonieri

236

Articole de la același autor

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), avizul de angajare pentru lucrători sezonieri se eliberează angajatorului în vederea încadrării în muncă a unui străin cu contract individual de muncă cu normă întreagă pe durată determinată, pentru a presta o activitate care se desfăşoară în funcţie de succesiunea anotimpurilor.

Condiţiile speciale pentru eliberarea avizului de angajare pentru lucrători sezonieri sunt următoarele: angajatorul intenţionează să încadreze în muncă un străin cu contract individual de muncă cu normă întreagă pe durată determinată. Dovada îndeplinirii condiţiei speciale se face prin prezentarea unei copii a ofertei ferme de angajare, care să precizeze, în acord cu dispoziţiile Codului muncii şi ale contractului colectiv de muncă locul şi felul muncii, durata contractului, salariul şi periodicitatea plăţii acestuia. La acestea se adaugă programul de lucru pe săptămână sau lună, durata tuturor concediilor plătite şi alte condiţii de muncă relevante.

În cazul în care angajatorul intenţionează să asigure, fără plată, cazarea lucrătorului sezonier, cererea pentru eliberarea avizului de angajare trebuie să fie însoţită de declaraţia autentificată a angajatorului privind asigurarea condiţiilor de cazare de natură să asigure un nivel de trai adecvat pentru străinul în cauză pentru toată durata şederii preconizate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Februarie 2022
Stire din Social : Ce persoane pot beneficia de șomaj
Pagina a fost generata in 0.5054 secunde