Peste 24.000 locuri de muncă vacante pentru șomeri

292
Peste 24.000 locuri de muncă vacante pentru șomeri - locuridemunca-1642707744.jpg
Au apărut noi locuri de muncă pentru șomeri. Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile, la acest moment, 24.076 locuri de muncă la nivelul întregii țări. Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, lucrător comercial, agent de securitate, manipulant mărfuri, muncitor necalificat în industria confecțiilor, muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie etc.

Din cele 24.076 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.420 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer mecanic, inginer de sistem software, programator, inginer construcții civile, industriale și agricole, inginer producție, funcționar administrativ, consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală, inginer de sistem software etc). Alte 5.769 sunt valabile pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial, agent de vânzări, ambalator manual, manipulant mărfuri, analist ajutor, agent servicii client, funcționar informații clienți, șofer autocamion/mașină de mare tonaj, stivuitorist, vânzător, agent de securitate etc).

Pentru persoanele cu studii profesionale există alte 7.322 oferte (sudor, lăcătuș mecanic, operator confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice, confecționer-asamblor articole din textile, montator subansamble). Restul locurilor de muncă, în număr de 9.565, sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, agent de securitate, muncitor necalificat în industria confecțiilor etc). Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3581 secunde