După ce un pacient s-a plâns că un medic a refuzat să-l consulte,

Conducerea Spitalului Județean susține că va face mai multe controale

290

Articole de la același autor

Bătaie de joc - cam așa s-ar rezuma atitudinea cadrelor medicale din Policlinica 1 față de pacienți. Oamenii sunt nevoiți să aștepte ore în șir pentru o consultație. În ediția de ieri, ziarul "Cuget Liber" vă prezenta cazul unui bătrân care a beneficiat de o consultație medicală abia după ce a apelat la conducerea unității sanitare. Din păcate, cazul nu este singular. Zilnic, oamenii trebuie să aștepte pe holurile policlinicii pentru a fi consultați.

Problemele nu vor dispărea atât de ușor. "Sistemul e prost conceput și, din această cauză, apar disfuncționalități. Noi vom intensifica controalele și îi vom sancționa", a declarat managerul Spitalului Județean, dr. Ioan Tiberiu Tofolean.
Șeful celei mai mari unități medicale din județ nu a reușit să ne spună în ce fel vor fi sancționați medicii care nu respectă programul. "Ei sunt angajații spitalului, dar contractul lor nu este pe oră, ci pe numărul de pacienți pe care-i vede. Sistemul e prost gândit! Sunt nereguli, într-adevăr, iar noi le știm și vom face verificări pentru a remedia situația", a spus managerul Spitalului Județean. Tofolean a mai precizat că va avea o întâlnire cu șeful Policlinicii, dr. Cornelia Andreescu, pentru a discuta această problemă.
De altfel, conducerea unității sanitare declară că există scuze și pentru medicul care a refuzat să-l consulte pe bătrânul de 74 de ani. Dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, spune că medicul fusese de gardă 24 de ore, motiv pentru care nu a mai putut consulta pacienții din ambulatoriu. "Medicul ieșise din gardă la ora 8, iar în acea zi avea program în policlinică până la ora 18. În dimineața aceea, internase un caz grav pe care îl operase și tocmai de aceea nu a mai putut să se ocupe de pacienții din ambulatoriu", a precizat dr. Stoian. Medicul a menționat, însă, că, într-o astfel de situație, doctorul ar fi trebuit să trimită un înlocuitor.
De asemenea, conducerea Spitalului Județean susține că situația haotică din policlinică este cauzată și de deficitul de medici endocrinologi, cardiologi și ortopezi.
Comportamentul batjocoritor nu poate fi scuzat în nici un fel. Oamenii bolnavi din toate colțurile județului vin la Constanța pentru a se trata. Bat zeci de kilometri pentru a fi văzuți de un medic, iar uneori sunt obligați să piardă autobuzul de întoarcere doar pentru că medicul nu a catadicsit să ajungă la program. E moral, e uman? Este normal ca un om bolnav să aștepte ore în șir pentru a fi văzut de un medic?! De parcă ar merge acolo din plăcere…De cealaltă parte, conducerea unității medicale județene dă vina pe sistem, pe legi. Dar poate fi schimbată mentalitatea unui medic de un act normativ? Dacă le găsim scuze medicilor care nu-și fac treaba așa cum trebuie, nu vom rezolva niciodată problema! Mulți dintre ei au uitat că atunci când au ales să fie în slujba oamenilor au depus un jurământ. Un jurământ pe care între timp l-au călcat în picioare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2917 secunde