Constanța are nevoie de 36 de medici de diverse specializări

228

Articole de la același autor

Criza de specialiști din sistemul sanitar se acutizează, tot mai mulți medici și asistente optând pentru ofertele de job-uri de peste hotare, în locul slujbelor prost plătite din țară. Dar posturile rămase vacante prin plecarea cadrelor medicale nu pot fi ocupate, întrucât acestea sunt blocate, potrivit legislației.
Drept pentru care, ministrul Sănătății, Cseke Attila, a anunțat că va face demersuri pentru deblocarea unor posturi pentru specialiștii de care duc lipsă spitalele. "Lucrăm la un material. Le-am cerut direcțiilor de sănătate publică să ne dea o listă cu posturile vacante și să ne spună de ce bugete au nevoie pentru a fi ocupate. Pe baza acestor date și informații, dorim să încercăm găsirea unei soluții pentru deblocarea unui număr de posturi pentru medici și personal medical", a declarat ministrul.
Potrivit listei întocmite de Direcția de Sănătate Publică din Constanța și transmisă minis-terului, în județul nostru este nevoie de 36 de medici, de diferite specializări. Spitalul Județean duce lipsă de cei mai mulți specialiști (14): doi pediatri, un diabetolog, un cardiolog, doi dermatologi, un nefrolog, un neurochirurg, patru specialiști de medicină de urgență și trei de terapie intensivă. Urmează apoi Spitalul Mangalia, unde sunt necesari șase medici, respectiv doi pediatri, trei de terapie intensivă și un radiolog. Spitalul Medgidia resimte lipsa a patru medici, respectiv doi pediatri și doi ginecologi, la Spitalul de Boli Infecțioase este nevoie de doi infecționiști, iar la alte spitale este nevoie de câte un specialist: Spitalul Cernavodă (un radiolog), Spitalul de Pneumoftiziologie (medic laborator), Spitalul Ortopedie și Traumatologie Eforie Sud (medic laborator) și Spitalul de Ftiziologie Agigea (un radiolog).
Totodată, la Serviciul Județean de Ambulanță este nevoie de patru specialiști de medicină de urgență.
La concursul organizat de minister, anul trecut, au fost înscrise 76 de posturi vacante, dar au fost ocupate doar 36.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.532 secunde