Constanța, din ce în ce mai atractivă pentru locuitorii județelor din sudul și estul țării

4098
15
Constanța, din ce în ce mai atractivă pentru locuitorii județelor din sudul și estul țării - fotofondconstanta1-1509722665.jpg
În Constanța se construiește masiv. Investitorii ridică bloc după bloc, atât în zonele turistice, cât și în oraș, iar apartamentele noi se vând rapid. Și asta nu pentru că s-ar fi înmulțit foarte tare constănțenii, din contră, mulți au plecat în străinătate, ci pentru că, din ce în ce mai mulți locuitori din zona de sud și est a țării vin către Constanța.

În ultimii ani, numărul celor care au părăsit Constanța a fost constant mai mic decât numărul celor care s-au mutat aici. În jur de 12.500 de locuitori ai județului pleacă anual în străinătate, fie temporar, fie definitiv. Și tot anual vin să locuiască în județul Constanța în jur de 12.700 de persoane. Cei mai mulți sunt din județe apropiate Dobrogei și aleg să se mute în mediul urban, mai ales Constanța și Mangalia. De asemenea, potrivit Institutului Național de Statistică, din 2008 și până în prezent, deși numărul locuitorilor județului a avut un trend descendent, s-au înregistrat și foarte multe persoane care și-au mutat domiciliu în zonă, venind din alte județe din țară.

"Am locuit în Ciulnița, în județul Ialomița, până am terminat liceul. Apoi am venit aici la facultate, iar după încheierea studiilor m-am angajat la o firmă de transport. În doi ani de zile mi-am cumpărat un apartament prin Prima Casă, bineînțeles, și cu un mic ajutor din partea părinților. Anul acesta i-am convins să se mute și ei la Constanța. Au vândut tot ce aveau la Ciulnița și au găsit o căsuță în Cumpăna. Și vom fi toți aici. Oricum acolo nu este viață. Este plafonare, nu există oportunități pentru tineri, nu există cultură, viață socială. Constanța oferă mult mai multe", ne-a povestit Mihaela.

"Dintotdeauna mi-am dorit să trăiesc la malul mării"

Recent, la ceremonia de depunere a jurământului studenților de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", am întâlnit și părinții unui "boboc". Și aceștia aveau în plan să se mute cât mai curând la Constanța. "Sperăm ca, maximum într-un an, să reușim să renunțăm de tot la Călărași. Este un oraș frumos, dar nu are multe de oferit pentru tinerii capabili. El își va face un viitor aici, iar noi nu mai avem de ce să mai stăm acolo. Așa că ne vom muta la Constanța. Nu consider că o vom lua de la capăt pentru că baza o avem, vom cumpăra un apartament și sunt convinsă că vom găsi și de lucru. Nu suntem tocmai în vârstă, mai avem mulți ani până la pensie, așa că avem timp să ne facem un rost aici, alături de el. Oricum, dintotdeauna mi-am dorit să trăiesc la malul mării", ne-a spus entuziasmată mama studentului.

Locuri de muncă multe și salarii frumoase

Pe lângă avantajul de a trăi la malul mării, Constanța oferă și multe locuri de muncă. La bursa locurilor de muncă de la începutul lunii octombrie, au fost peste 1.300 de posturi disponibile și foarte puțini aplicanți, așa că de muncă se găsește. Salariile sunt decente și chiar în creștere, în domenii precum transporturi, construcții, chiar și în turism.

Deși este aglomerație mare în sezonul estival, Constanța are viață și în restul anului, mai ales în comparație cu alte orașe mai mici. Sunt stagiuni de teatru, concerte, evenimente culturale, târguri și alte festivități. Poluarea este mult redusă față de aerul murdar din Capitală și poți să te plimbi oricând pe malul mării, fără să fie nevoie să mergi ore în șir cu mașina.

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Nene
4 noiembrie 2017
Comstanra

Articol nesemnat. Destul de ciudat. Citindu-l ai zice ca, mama mia ce superviata e aici. E adevarat ca mulți s-au aciuat pe aici pt ca la ei era saracia era si mai crunta. Din pacate au adus cu ei si amumite comportamente de tip tzoparlani, chivutze, ascultatori de manele etc. Sa mergeti in Timisoara, Oradea sau Cluj Napoca di sa vedeti acolo moduri de viatza mai rafinate. E ca si cum ai compara Eforie, in plin sezon estival, cu Ibiza.

constantea
4 noiembrie 2017
...atractiva ca musca la rahat!

Constanta a devenit atractiva pentru maneliti cocalari infractori si prost crescuti. Voi nu vedeti in ce hal de mizerie am ajuns? Orasul asta a devenit un grajd imens. Inotam in rahat plastic si fiare. Domnilor ziaristi sunteti orbi sau tampiti?

Socialismul a invins la Constanta
4 noiembrie 2017
Ciudat...

Constanta a ajuns sa fie comparata cu Ciulnita si Calarasi.Bine ca nu ati spus nimic despre Fetesti-Gara.Uitati de Cluj,Timisoara sau Brasov.Vai de capul nostru.Uite Efectul Mazare-Fagadau si rezultatul a 18 ani de prietenie liberalo-pesedista la Constanta.In perioada 1980-1990 numai pe scara mea(de 10 familii) s-au nascut 17 copii.Azi nu lucreaza niciunul in Constanta.Cel mai apropiat s-a stabilit in Bucuresti si cel mai departe in Canada.In anul 1992 Constanta avea o populatie de 350.000 de locuitori,in 2002 avea 210.000 si azi are 283.000.Hai ca mi-ati stricat ziua.Tovarase Cuget Liber,tot un ziar stalinist ai ramas.Cred ca emana ceva din zidurile voaste vechi sau cladirea este bantuita de strigoii sec.XX.Incercati cu usturoi.Puneti usturoi la tocul usilor sau chemati pe cineva sa va desfaca de blestemul bolsevic .

p.s.
4 noiembrie 2017
rectific

in 2002 avea 310.000 locuitori

Răspuns la: Ciudat...
Adăugat de : Socialismul a invins la Constanta, 4 noiembrie 2017
Constanta a ajuns sa fie comparata cu Ciulnita si Calarasi.Bine ca nu ati spus nimic despre Fetesti-Gara.Uitati de Cluj,Timisoara sau Brasov.Vai de...
Sindbad
4 noiembrie 2017
Un sondaj și atât...

Un oraș de mediocri năpădit de cocalari,pițipoance și țigănet. Lumea inteligentă și întreprinzătoare a plecat spre alte zări. D-aia nu au venit firme și companii străine. Atârnători la buget, neamuri, pile și relații. D-aia e pesedeul așa de victorios. Are cu ce...

Amantul lu* mata!!
4 noiembrie 2017
Ptr fomistii din pnl..pdl

Ciocu mic..ca noi suntem la putere bhaa cocalarilor !! Ati ciordit pana ati cazut in genunchi cctilor de penelisti..mwue cu cct pdl..jigodiile dreaq..crapati naiba de ciuda! Priviti prin gard cu halesc baietii mari din PSD..la puscarie ghioarlelor basiste !!

Svejk
4 noiembrie 2017
Dușmanii îmi poartă pică dar n-au valoarea mea...

Putoare asistată ți-ai arătat nivelul de manelist. D-asta suferi tu: dușmani, valoare și să fie primit.

Răspuns la: Ptr fomistii din pnl..pdl
Adăugat de : Amantul lu* mata!!, 4 noiembrie 2017
Ciocu mic..ca noi suntem la putere bhaa cocalarilor !! Ati ciordit pana ati cazut in genunchi cctilor de penelisti..mwue cu cct pdl..jigodiile...
europeanu
4 noiembrie 2017
Hotii la parnaie !

asta e articol platit de hotul de fagadau. Ce ma mira si ma intristeaza e ca ziarul se preteaza la asemenea josnica spaguiala. E in spiritul si legea lasate de hotul mazare. Care e bine ! Multumita judecatorilor super spagari. Pe cand un articol despre munca laborioasa a justitiei ? Ca puscariile sunt pline de hoti de salam.

constantean
4 noiembrie 2017
comentatori imbecili

Vad cata ura si prostie exista in sufletul acestor comentatori, mi-e pur si simplu scarba de voi.

Africa alba
4 noiembrie 2017
asta e C-ta

Cat de manelist sa fii sa zici ca se-nghesuie lumea sa se mute aici?poate talibanii cu numere de Tulcea.Fost oras cu aspect de favela braziliana sau zona saraca din india C-ta a devenit o imensa groapa de gunoi plina de tiganet manelisti oportunisti curve si mafioti.Deci mai usor cu pretentiile si cioku mic vorba lui Iohanis"pana va rezolvati dosarele si procesele pe rol".Sa mai ridicati in slavi comuna C-ta cand o sa avem si noi macar o zona asemanatoare cu cele din Sibiu,Brasov,Cluj,etc.Sa auzim de bine!

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3544 secunde