Constanța, fără apă caldă și căldură / Decebal Făgădău: "Este inacceptabil ca întreg orașul să stea în frig pentru că cineva nu și-a făcut treaba!"

1002
6
Constanța, fără apă caldă și căldură / Decebal Făgădău:

Articole de la același autor

Primăria Constanța s-a sesizat în legătură cu absența căldurii și a apei calde, în tot orașul, timp de mai bine de 12 ore, și consideră că principala responsabilă de această problemă este conducerea Electrocentrale Constanța. Potrivit unui comunicat de presă dat publicității de primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău, CET Constanța nu a comunicat în mod corect situația avariei și cere șefilor societății să prezinte scuze constănțenilor:


Iată comunicatul integral al primarului Decebal Făgădău:


"Avand in vedere faptul ca in prima zi cu temperaturi negative Electrocentrale Constanta S.A. (CET Palas) a oprit furnizarea caldurii catre constanteni cu mult peste intervalul anuntat, fac urmatoarele precizari:

- in data de 28 decembrie, ora 17:21, am fost anuntat ca CET Palas inregistreaza o avarie si ca va intrerupe total (in tot municipiul Constanta) livrarea agentului termic in data de 29 decembrie in intervalul orar 8:00 – 17:00;

- in data de 29 decembrie, ora 17:00, am fost anuntat telefonic ca livrarea agentului termic va incepe la ora 19:00;

- in realitate, furnizarea agentului termic a inceput gradual abia in jurul orei 23:00;

- punctele termice ale RADET Constanta erau pregatite corespunzator si au reluat imediat distributia caldurii catre constanteni;

- sistemul a functionat la parametri optimi abia in jurul orei 3:00 dimineata (30 decembrie);

- am fost in contact permanent cu conducerea RADET Constanta, chiar daca Electrocentrale Constanta S.A. nu a mai raspuns apelurilor noastre.

Tinand cont ca municipalitatea si constantenii au facut eforturi fara precedent pentru a plati in avans sume substantiale tocmai pentru buna functionare a sistemului de alimentare cu energie termica, consider ca intreaga responsabilitate pentru situatia creata apartine Electrocentrale Constanta S.A.

Este inacceptabil ca intreg orasul sa stea in frig pentru ca cineva nu si-a facut treaba! Totodata, este insultatoare pentru constanteni lipsa totala de comunicare din partea CET Palas.

Electrocentrale Constanta S.A. are nu doar conditiile, ci si obligatia legala sa furnizeze neintrerupt agent termic, precum si datoria de a se asigura, anterior sezonului rece, ca instalatiile functioneaza si sunt pregatite in permanenta.

Solicit conducerii CET Palas sa prezinte de urgenta scuze constantenilor si sa ia toate masurile pentru ca asemenea situatii sa nu se mai repete!

Am solicitat Ministerului Energiei sa faca o analiza rapida si serioasa a activitatii Electrocentrale Constanta S.A. si am informat Institutia Prefectului asupra situatiei create.

Imi cer scuze tuturor celor ce si-au petrecut aproape o zi in frig si ii asigur ca voi face tot ceea ce tine de mine pentru a avea caldura in case."





Comentează știrea

Constanteanu Neica
30 decembrie 2015
Scuze, cine , cui?

Penibil!!!! Dragilor, nimic despre Mazarelu, care in 2012 impanzise orasul cu afise enorme cum ca va face el un CET nou?

gica contra
30 decembrie 2015
Vorbe de claca

In primul rand, draga Magadau, ar trebui sa simplifici procedura de debransare, sa nu mai ramana oamenii agatati cu forta de RADET! Dar pe tine te doare-n basca, ai centrala proprie! A fost greu sa te debransezi?

centralistu
31 decembrie 2015
dusuri reci

Sistemul centralizat de încălzire este falimentar. Este menținut cu forța pentru ca sunt firme căpușă care profita. Vom vedea cat va mai rezista.

cetateanu
31 decembrie 2015
lucratura

Nu ne batem capul, RADET = RAJA pentru ca Stroe a pus ochii pe RADET de mult timp. Peste 1 an vine ,,SALVAREA'' de omul care ne vinde cea mai scumpa apa din tara.

fani
31 decembrie 2015

Ar fi o solutie pentru rezolvarea problemei ,daca Dl. Decebal il va putea convinge pe Dl.Fagadau sa sprijine transferul gratuit al Punctelor termice catre Asociatiile de proprietari !Acestea ,cu sprijin dela stat(de ex.repartizarea subventiilor catre aceste Asociatii si credite bancare garantate ) sa poata instala centrale proprii .S-ar reduce cu peste 80 % pierderile si in esenta,pretul gigacaloriei .Cel mai mare castig va fi si pentru PSD care garantat va fi votat de trei sferturi din populatia orasului . La CET se va putea construi un complex THERME Constanta (dupa ex.celui din Bucuresti ) si un Mall.

Mai draga
31 decembrie 2015
Nu cred

Nu cred ca domnul Decebal se va lasa convins de domnul Fagadau.In primul rand,amandoi sunt rivali in alegerile din 2016.Unul este numit de Pesede(Slava Tie,Pesede !,Omagiile mele, partid iubit !) si celalalt conduce detasat in sondaje.In al doilea rand,primul este membru Pesede(Sluga Ta,Pesede !) si al doilea este fan Mazare(Bleahh...!).Cand unul spune ceva,celalalt se opune.Primul este cinstit si al doilea privea peste umarul lui Mazare cand noi il pupam in fund. Pai, vezi ? Pentru domnul Decebal am numai cuvinte de lauda(Slava Tie,Pesede !).Pentru domnu' Fagadau am un cantecel : "...Si la anu' care vine/Poate vom scapa de tine...." Bleahh...!

Răspuns la: [email protected]
Adăugat de : fani, 31 decembrie 2015
Ar fi o solutie pentru rezolvarea problemei ,daca Dl. Decebal il va putea convinge pe Dl.Fagadau sa sprijine transferul gratuit al Punctelor termice...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6445 secunde