Constanța în reparații! Se lucrează în mai multe cartiere

1178
2

Articole de la același autor

Constanța a rămas în urmă la multe capitole. Cartierele s-au dezvoltat văzând cu ochii, au apărut blocuri, vile peste vile, iar infrastructura orașului este mult depășită. Autoritățile locale fac eforturi să întrețină șoselele și trotuarele, dar este nevoie de investiții majore. 


Primăria Constanța și SC Confort Urban SRL au efectuat, în luna iunie, mai multe lucrări de întreținere și reparații a tramei stradale, pentru optimizarea traficului în cartierul Palazu Mare, în zona Anda și în cartierul Faleză Nord. S-a lucrat pe strada Santinelei, pe strada Unirii și pe strada Albastră. 


Pe lista lucrărilor programate în perioada următoare, se află mai multe străzi, alei pietonale și trotuare. 


"În luna iulie, se vor executa lucrări de întreținere și reparații a tramei stradale pe strada Dumbrăveni, pe aleile pietonale din zona delimitată de strada Badea Cârțan și strada Tulcei, pe trotuarele dintre șoseaua Mangaliei și calea ferată, în zona peninsulară, pe strada Celulozei și pe strada Nicolae Filimon. Cerem scuze cetă-țenilor pentru disconfortul creat în perioada executării lucrărilor și rugăm conducătorii auto să sprijine această acțiune prin reducerea vitezei, atenție sporită și calm pe tronsoanele aflate în lucru", precizează reprezentanții Primăriei municipiului Constanța. 


Se face lumină pe străzi 
De asemenea, încep lucrările la rețeaua de iluminat public în cartierele Palazu Mare, Baba Novac, Compozitorilor și Veteranilor. Este vorba despre un proiect pe bani europeni, cu o valoare totală de peste 32 de milioane de lei, și care are ca obiectiv principal modernizarea și reabilitarea infrastructurii urbane a Polului de Creștere - Constanța.
 
Sunt cuprinse în proiect crearea și extinderea rețelei de iluminat în cartierul Baba Novac, în cartierul Compozitorilor, în cartierul Palazu Mare, în cartierul Constanța Sud, și crearea și reabilitarea rețelei de iluminat public din zona peninsulară, de pe bulevardul Mamaia, între strada I.G. Duca și bulevardul Aurel Vlaicu, de pe bulevardul Aurel Vlaicu, între bulevardul I.C. Brătianu și bulevardul Mamaia, de pe bulevardul Tomis, între bulevardul Ferdinand și bulevardul Alexandru Lăpușneanu și de pe bulevardul Ferdinand, între strada Mihai Viteazu și Gara CFR. Vor fi realizate linii electrice subterane, vor fi montați stâlpi și aparate de iluminat noi, cu sistem modern de telegestiune. 


Șantiere supravegheate și coordonate 
Toate șantierele vor fi monitorizate îndeaproape și vor fi supravegheate de reprezentanți ai Poliției Rutiere, pentru a minimiza impactul asupra traficului rutier. 


"Am convocat toți deținătorii de utilități pentru a ne corela în ce privește intervențiile în zonele respective, astfel încât atunci când noi terminăm într-un cartier, să-și termine și ei investițiile și să rămână cartierul curat", explică Ani Merlă, director de programe în cadrul Primăriei Constanța. 


Potrivit acesteia, șantierele vor fi deschise concomitent, astfel încât timpul de execuție să fie cât mai scurt. "Nu vrem să avem cheltuieli neeligibile. Dacă nu vom fi gata până pe 31 decembrie 2015, restul de cheltuieli vor trebui decontate din bugetul local", a mai adăugat reprezentantul Primăriei Constanța. 


Comentează știrea

cetatean
6 iulie 2015
sapaturi

in Tomis III s-au asfaltat aleile dintre blocuri, cele care au fost uitate in actiunea de anul trecut si peste o saptamana s-au sapat santuri intr-o veselie pentru montarea cablurilor electrice (mi s-a spus) si tot ce s-a asfaltat s-a dus......intr-o discutie cu lucratorii, acestia au zis, senin, ca asa este proiectul...ma rog, ei nu sunt decat executanti....dar ca sa vedeti care este gandirea

Emanuel
6 iulie 2015
Oferta de munca

Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5224 secunde