Când vor fi reabilitate și pornite fântânile arteziene din Constanța

985
3

Articole de la același autor

Constanța suferă la multe capitole. Ani de zile a fost tratată ca un cartier al stațiunii Mamaia și a rămas în urmă și cu investițiile. Așa se face că fântânile arteziene din municipiu zac, la această oră, goale, nevopsite, jupuite, triste, alcătuind un peisaj dezolant în parcurile și centrul Constanței. Autoritățile locale promit însă că, totuși, ne vom bucura vara aceasta de susurul apei și de țâșnitorile răcoroase.

Parcul de la Casa de Cultură, parcul de la Gară, parcul de la Teatrul "Oleg Danovski", parcul de la Far, parcul de la Primărie, platoul de la Muzeul de Artă, platoul de la Spitalul de Boli Infecțioase, toate au un numitor comun: fântâni arteziene nefuncționale. Zac ignorate, cu bazinele pline de gunoaie sau bălți înverzite. Copiii se joacă veseli pe lângă ele, așteptând parcă să țâșnească jetul de apă.

"Este păcat de frumusețea acestor fântâni. Păcat de ele că stau părăsite, în loc să ne bucure ochiul. Pe vremuri, era o plăcere să stăm până seara, în parc, să admirăm jocul stropilor de apă. Acum este numai praf și rugină", ne-a povestit Maria Gheorghe, o constănțeancă din zona Casei de Cultură.

Nici în parcul de la Gară, unde se găsește una dintre cele mai mari fântâni arteziene din oraș, peisajul nu este prea plăcut. Deși bazinul pare în stare bună, iar construcțiile de metal sunt și ele în regulă, fântâna nu a funcționat de mai bine de doi ani.

"Sunt atâția oameni care vin zilnic în parc, sunt turiștii care pleacă de la Gară, spre Mamaia, chiar pe lângă parc, și ce văd? Niște piese de metal vai de ele!", s-a arătat necăjit și un trecător din zonă.

În curând, încep lucrările

Deși încă nu se vede, autoritățile locale spun că s-au apucat de treabă și că, în curând, toate cele 14 fântâni arteziene din oraș vor fi reabilitate și funcționale.

"La antepenultima ședință de Consiliul Local, am retras fântânile arteziene de la Confort Urban și le-am trecut la Servicii Publice. Astfel, ne putem ocupa mai bine de ele. Suntem în proceduri și în curând vor fi funcționale", a declarat, pentru "Cuget Liber", primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Potrivit acestuia, a fost deja făcută o evaluare a stării actuale a fântânilor și a lucrărilor necesare, atât pe exterior, la aspect, cât și pe interior, la motoare, pompe, rețea de țevi.

"A fost nevoie de evaluare pentru a putea face achizițiile necesare. Suntem în faza de contractare a lucrărilor pentru a demara reparațiile. Nu sunt probleme mari la motoare, ci mai mult la exterior. Termenul de execuție a lucrărilor este de 20 de zile", a completat Mădălina Vașcu, reprezentant al Primăriei Constanța. 

Comentează știrea

anca
24 iunie 2015
O afacere profitabila pentru toti!

Cum ar fi daca ai avea o afacere a ta, puternica si profitabila? Noi iti oferim un sistem recomandat de catre cei mai mari experti, gata sa-ti aduca si tie castigurile pe care ti le doresti. Solicita chiar acum mai multe informatii, la adresa de email: [email protected]

europeanu
24 iunie 2015
Dupa ce ca ne-au furat,ne lasa si-n paragina

starea fantanilor arata starea primariei Constanta.Ar trebui sa le dam foc.

vasi
30 iunie 2015
fantanile pline cu apa?cand?

In aceeasi stare jalnica este si fantana din Tomis III, cea de la intersectia Bd.Lapusneanu cu Bd.Tomis.Ce face Primaria???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.138 secunde