CONSTANȚA, mai rău ca la ȚARĂ

1651
11
Un dezgheț și vreo două ploi au fost de ajuns pentru ca orașul Constanța să se umple de noroaie. Peste tot pe unde mergi, pe trotuare, pe străzi, este plin de mâl. Oamenii sunt nevoiți să facă slalom printre bălți pline de pământ. Chiar și în inima orașului caldarâmul este acoperit de un strat consistent de noroi.


"Este o adevărată aventură să nu te umpli de noroi până la genunchi în municipiul Constanța, unul dintre cele mai mari orașe ale țării. Nici nu ieși bine din casă că și intri în glod până la gât. Peste tot este noroi. Prin centru, prin cartiere, prin fața școlilor, instituțiilor, prin parcuri, peste tot. Trebuie să mergem cu cizme de cauciuc, ca la țară!", ne-a declarat, indignat, un constănțean. Principala vină pentru sutele de tone de noroi de pe străzile Constanței o au lucrările haotice de construcții. Se construiește la fiecare colț de stradă, iar tot pământul dislocat, în loc să fie transportat la periferie, zace pe marginea trotuarelor, scurgându-se la fiecare ploaie. Așa ajunge în grădinițe, birouri, școli și în casele noastre. La vară, tot acest mâl se va usca și va ajunge, sub formă de praf, în plămânii noștri. 


"Te afunzi în noroaie. Mai sunt amestecate și cu mizerii de la maidanezi. Nu știi pe unde să o iei, ce să ocolești și unde să pășești. Doamne ferește să te împiedici sau să aluneci, că te umpli de noroi din cap până în picioare!", ni s-a plâns Maria, locuitor al Constanței. Despre spălatul șoselelor am mai auzit prin vară, dar măsura ar fi binevenită și în astfel de situații. Măcar străzile și șoselele din centru se pot curăța periodic, astfel încât atunci când plouă să nu devină ulițe. De asemenea, autoritățile locale ar trebui să impună reguli și să oblige firmele de construcție să gestioneze pământul dislocat și să asigure curățenia zonei unde lucrează. 


În Palazu Mare se intră cu tractorul


Dincolo de dezastrul din centru, sunt cartiere din Constanța unde, la orice ploaie mai serioasă, nu se mai intră decât cu tractorul. Este vorba despre cartierul C.A.P. Anadalchioi, unde asfaltul nu a ajuns decât pe câteva străzi, dar și despre cartierul Palazu Mare. "Suntem îngropați în noroi. Pe strada pe care locuiesc eu, strada Bobâlna, nu se mai poate intra deloc. Au fost efectuate lucrări pentru rețeaua de canalizare, s-a adunat toată piatra pe care o adusesem noi, locatarii din zonă, au terminat lucrările, au întins puțin noroiul și acum nu se mai poate circula deloc. Suntem în noroi până în gât!", ne-a spus Bogdan, un constănțean din cartierul Palazu Mare.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
RSM
17 ianuarie 2013
curățenie

Da. Așa arată orașul, doamna Perhaiță!. Dar trăistarii care așteaptă în fața unor centre prin oraș, se dezinteresează de asemenea ,,probleme metafizice. Ei sunt menținuți în această nenorocită stare materială și morală spre a vota TRAISTA. Aceast nu are nicio legatura cu democratia.

Marius
17 ianuarie 2013
noroi

Aveti dreptate! Si eu locuiesc in cartierul Palazu Mare. Este o adevarata aventura sa pleci de acasa. Te ingropi in noroi. Lucrarile de canalizare sunt binevenite, dar cei care lucreaza lasa in urma lor o imagine de cosmar. Nu astupa santurile asa cum ar trebui si nici nu pun piatra suficienta. Munca noastra de a avea un minim de confort pe strada unde am pus piatra, material de la decopertare s-a dus pe apa sambetei. Este un cosmar sa mergi chiar si cu masina. Vesnic masinile sunt murdare de noroi iar rotile aduna kilograme de noroi. Ti-e rusine sa ajungi in oras. Oare chiar nu supravegheaza nimeni aceasta lucrare?

Maria
17 ianuarie 2013
taxe mari

Noi, locuitorii din Palazu Mare platim taxe de cartier rezidential dar ne e rusine sa invitam pe cineva la noi. Pana si taxiurile refuza sa intre in asemenea mocirla. Veniti si pe str. Corneliu Baba si strazile adiacente.

Anca
17 ianuarie 2013
Mai moale!

Mai lasati naibii in pace amaratii care se imbulzesc la pomana! Nu ei sunt vinovatii ci tocmai imbuibatii care nu mai stiu care de unde sa fure,pe cine sa mai insele, de unde sa ia spaga! Barbatii din Constanta nu sunt altfel decat altii din restul tarii,adica niste mutanti cu un singur testicul si ala defect,nu sunt in stare sa lupte pentru binele natiei ci doar sa dea vina pe niste oameni mai neputinciosi ca ei .

Sorin Suciu
17 ianuarie 2013
Strazi

De cca 5 ani locuiesc in cartierul palazu mare, terenul cumparandumi-l cu vreo 4 ani inainte, deci sa spunem de 9 ani de cand circul prin palazu. Din mom achizitionarii terenului se trambita ca se va introduce canalizare si se vor asfalta strazile in max 2-3 ani.... Absolit normal avand invedere ca juridic si fiscal mai ales, acest cartier apartine orasuluii Constanta, impozitele fiind de zona rezidentiala... Ori se fac 10 ani in vara si nu numai ca nu exiata canalizare si asfalt, dar noi riveranii am pus mana de la mana sa le pietruim, si acum datorita sapaturilor ne-am intors in timp cu 50 de ani. Personal cred ca autoritatea locala ar tb actionata in instanta pt prejudiciile create, atata timp cat impozitele percepute si incasate de la noi si repet nu mici sunt folosite pt Dumnezeu stie ce!!!

mircea
17 ianuarie 2013
protest

cei din palazu mare trebuie sa se uneasca pentru un protest impotriva acestui primar nesimtit !

Iulia
17 ianuarie 2013
altceva decat sa va plangeti sub anonimat,mai stiti? de fiecare data cand am incercat sa strang semnaturi pt diverse probleme sa ne plangem primariei, majoritatea se codeau si faceau pe ei de frica

doar cu vaicareala la adapostul anonimatului nu se vor rezolva niciodata probleme ca mizeria,cainii maidanezi ,disturgerea spatiilor verzi si constructiilor haotice.!!!.tineti- o tot asa, plangeti va ca niste lashi..asa o sa traiti toata viata,in mizeria si lashitate,dragi ''tovarasi si pretini'' constanteni si romani!;))

un cetatean
18 ianuarie 2013
carierul Coiciu-Kamsas

mergeti si fotografiati strazile din cartierul Kamsas adevarate oaze de noroi dupa ce angaajatii Alstom-Company au sapat pentru introducerea tevilor de scurgere si nu au mai depus inapoi piatra pe care locatarii strazilor au platito cu varf si indesat...mergeti acolo sa vedeti ce gasiti

dan
19 ianuarie 2013
Rio

Totul face parte din strategia primarului.In curind veti avea parte si de alunecari de teren.Si daca sunteti cuminti, in viitorul mandat,v-a organiza un adevarat carnaval gen Rio. Mandatul acesta se ocupa cu construirea de favelas. Asa ca dragi constanteni aveti putintica rabdare si...traiasca traista.

xxx
24 ianuarie 2013
vai de noi

Sa vedeti cum se merge in Cartierul Compozitori.Au asfaltata 1/2 din str. Rapsodiei si restul e dezastru.Cei care au executat lucrarile de apa si canalizare au lasat totul la voia intamplarii.Unde proprietarii au pus din proprie initiativa piatra pe strazi si acestea au fost distruse iar societatea care a efectuat lucrarile ne serveste "umeri" si injuraturi.Chiar va rog sa vedeti ce dezastru e acolo.

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1378 secunde