Constanța, sub cod galben de ploi și vânt. Vremea va deveni deosebit de rece

1132
3
Constanța, sub cod galben de ploi și vânt. Vremea va deveni deosebit de rece - vreme-1444409373.jpg

Articole de la același autor

Meteorologii au emis, încă de vineri, cod galben de ploi și vânt pentru Constanța. Avertizarea meteo va intra în vigoare de duminică dimineața și va expira luni seara, asta dacă nu cumva specialiștii ANM vor decide prelungirea codului.


Administrația Națională de Me-teorologie a emis încă de vineri o avertizare cod galben de vreme urâtă în sud-vestul țării. Frontul atmosferic responsabil de aceste schimbări ajunge în week-end și la Constanța, așa că începând de duminică, de la ora 10, și până luni după-amiază, în jurul orei 18, vom avea ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată și ninsori.


În intervalul menționat vor fi pre-cipitații în toată țara, iar cantitățile de apă vor depăși 25 de litri pe metru pătrat și, izolat, 50 de litri pe metru pătrat, mai ales în jumătatea sudică și în zonele de munte. Vor fi ploi, dar în zona Carpaților Orientali vor pre-domina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în zonele montane înalte din restul țării, în jumătatea de nord a Moldovei și, trecător, în estul și sud-estul Tran-silvaniei.


Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, depășind temporar 60 - 70 de km pe oră, îndeosebi în sud, sud-est și în zonele de munte. Procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deo-sebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.


La Constanța, sâmbătă, va ploua atât pe timpul zilei, cât și noaptea. Vântul va sufla moderat, dinspre est, iar maxima termică va atinge 15 grade Celsius. Peste noapte, aversele se vor intensifica și termometrele vor indica minimum 12 grade.


Duminică vor fi ploi dense, dar și vânt puternic, dinspre est. Va fi însă, mai cald, cu valori ce vor fi cuprinse între 13 și 17 grade. Aversele vor continua și luni și marți, iar temperaturile vor scădea simțitor, astfel încât marți noaptea vom avea doar 3 grade și ziua vor fi doar 10 grade.


Comentează știrea

adevar
11 octombrie 2015
adevar

Le ingheata fundurile la putoarele si cersetori

adevar
11 octombrie 2015
adevar

Le ingheata fundurile la putoarele si cersetori

adevar
11 octombrie 2015
adevar

Au ajuns sa drogeze straini ca sa le fure

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5728 secunde