Constanța va avea șosea de coastă. Cine o va construi și când va fi gata

4456
7

Articole de la același autor

După licitații anulate și contestate, după luni de zile de întârzieri, a fost desemnată, în sfârșit, firma care va construi șoseaua de coastă în municipiul Constanța. Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, în cursul zilei de luni, 24 august, au fost făcute comunicările către participanți și a fost desemnat câștigătorul licitației. Acesta este firma S.C. Tecte SRL, din Cluj.


"Acum trebuie să așteptăm zece zile să vedem dacă vor fi depuse contestații la licitație. Să sperăm că nu va fi cazul și că ne putem apuca de treabă astfel încât să reușim să facem din fondurile europene cât mai mult din acest proiect. Dacă nu vom reuși să-l terminăm până la 31 decembrie 2015, îl vom continua din fonduri de la bugetul local", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ani Merlă, director de programe în cadrul Primăriei Constanța.


Potrivit acesteia, primarul interimar Decebal Făgădău ia în considerare ca o parte din proiect să fie susținută din fonduri proprii ale municipalității. "Avem rezerve în ce privește finalizarea șoselei până la 31 decembrie 2015, așa cum ne este impus în proiect, dar vom continua din bugetul local. Sperăm ca prin proiect să facem măcar părțile mai dificile și cu investiții mai mari, cum ar fi zona de taluz spre strada Smârdan", a mai explicat Ani Merlă. S.C. Tecte SRL a participat la licitație cu terț susținător S.C. D’adiutoriu Appalti E Construzioni SRL din Italia. Ea are doi subcontractanți S.C. Avitech Co SRL din Voluntari și S.C. ISP Verificări SRL din București.


Șoseaua de coastă ar fi trebuit să lege centrul istoric al Constanței de stațiunea Mamaia. Contractul de finanțare pentru construcția ei a fost semnat încă de la finele anului 2013. Proiectul a fost împărțit în trei etape, având în vedere amploarea lucrărilor. Prima etapă, însemnând 2,6 kilometri de șosea, de la Amiralitate, pe lângă plaja Modern și până la strada Mihai Eminescu, ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2014. Valoarea estimată a lucrărilor este de 33.338.591,85 de lei. 


Comentează știrea

Ionescu Sorin
26 august 2015
hotie pe fata

Mazare si Constantinescu vor conduce mafia din oras ani buni de acum inainte. O vor conduce si din puscarie, de fapt toata administratia locala ar trebui starpita pentru ca orasul si judetul sa iasa din bezna PSD-ista Mazarista Constantinescista. Cum poate un SRL oarecare TECTE sa sustina un contract de 33.000.000 de lei cand stim cum se fac platile? In aceste cazuri inclusiv DNA-ul si SRI-ul ar trebui sa fie inculpate pentru complicitate la jaful banului public.

cta
26 august 2015
Taiati-o !

Degetul pe harta si am plecat ! Daca ramanem aici astia o sa ne lase-n pu1@ goala sa murim de foame !

Vox Dei
26 august 2015
hotie rosie

Avitech este una dintre firmele controlate de ghita. mai are rost continuarea ? Avitech SRL are asociati Avitech overseas co ltd ( cipru ) si alte doua offshoruri . Dna merla are vechime in lucrari cu dedicatie , este de ajuns sa vedeti un locuieste , sa vedeti cine construieste in zona respectiva si a beneficiat de aprobare de la mediu ( unde distinsa dna era director ) . Efectiv la 2 pasi de casa dnei ghiolul a fost acoperit de pamant excavat din cartierul tomis plus , in asa fel rezultand mii de m de luciu de apa disparut .... dar evident ca aceste aspect sunt neinteresante cat timp dna este sef la programe in primaria constanta

Răspuns la: hotie pe fata
Adăugat de : Ionescu Sorin, 26 august 2015
Mazare si Constantinescu vor conduce mafia din oras ani buni de acum inainte. O vor conduce si din puscarie, de fapt toata administratia locala ar...
ionica
26 august 2015
Avize de mediu...

Dna Merla nu este cumva si cea care a dat Avizul de mediu pentru amplasarea WC-urilor publice in niste cabine "telefonice " prin toate parcurile orasului turistic Constanta ! Chiar nu trece nimeni pe langa aceste "emitatoare " de duhori de nedescris ? Lipsea o sosea de coasta si nu o intrebare macar despre disparitia celor peste 17 WC-uri publice pe care le avea orasul .Asta deoarece copiii si nepotii procurorilor nu se joaca prin preajma acestor surse de BOLI Grave !

Răspuns la: hotie rosie
Adăugat de : Vox Dei, 26 august 2015
Avitech este una dintre firmele controlate de ghita. mai are rost continuarea ? Avitech SRL are asociati Avitech overseas co ltd ( cipru ) si alte...
Cosmin
26 august 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Cetateanul
31 august 2015
Inca un tun

Ati lungit pana nu ati mai putut constructia ca sa se piarda finantarea din fonduri UE, mai greu de furat. Termenul va fi depasit ca sa se finanteze din buget local, liber la furat.

Pintea
3 septembrie 2015
Domnilor consilieri

Cine va da dreptul sa cheltuiti banii constantenilor dupa bunul plac.Daca nu ati fost in stare sa stiti sa beneficiati de fondurile europene lasati-o dracului de sosea de coasta. Cu banii din bugetul local mai bine largiti strazile Eliberarii sau Tulcei.S-au pus cateva banci de in Piata Ovidiu si ati inchis circulatia .Dati drumul la circulatie pe Mircea si Traian prin Piata Ovidiu ,cum era inainte si nu va mai fi nevoie de soseaua pe care nu o veti termina niciodata.Cu ani in urma in mod asemanator ati pierdut banii si pentru cladirea care s-a construit vizavi de hotel Parc. Pentru 2-3 targuri de haine pe an comunitatea plateste o gramada de bani pentru intretinerea cladirii.Trebuie neaparat sa treaca o sosea pe langa vilele pe care le-ati construit pe malul marii iar bolizii cu multi cai putere pe care ii tineti in curti sa beneficieze de o pista de viteza.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Decembrie 2011
Stire din Social : MAFIA "Șoselei de Coastă"
Pagina a fost generata in 1.0381 secunde