Constănțencele, învățate să prevină cancerul de col uterin

342
Constănțencele, învățate  să prevină cancerul  de col uterin - constantenceleinvatatecancer-1496675172.jpg

Articole de la același autor

MSD România și Institutul Național de Sănătate Publică anunță continuarea, la nivel local, a campaniei "Protejează-i aripile!", un amplu de-mers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în România.

Astfel, la Consiliul Județean Constanța, joi, 8 iunie, ora 10:00, se va derula un eveniment, prin intermediul căruia vor fi prezentate cele mai noi date cu privire la incidența cazurilor de cancer de col uterin în regiunea de Sud-Est din România.

"Evenimentul face parte din Campania națională de conștientizare privind prevenția cancerului de col uterin «Protejează-i aripile»", un pro-iect dezvoltat de către Merck Sharp & Dohme România în parteneriat cu Institutul Național pentru Sănătate Publică. Evenimentul de informare va fi urmat de o activitate amplă de informare pentru publicul larg, care se va desfășura în Piața Ovidiu între orele 13:00 - 21:00. În cadrul evenimentului, vor fi prezentate rezultatele studiului independent «Atitudini și comportamente în prevenția cancerului de col uterin în România» pentru regiunea Sud-Est, rezultatele demersurilor de prevenire și control desfășurate în regiunea de Sud-Est, dar și planul de acțiune pentru a reduce povara bolii în rândul femeilor din România", explică reprezentanții Consiliului Județean Constanța.

Evenimentul va fi găzduit de Fănuț Moroșan, reprezentant Merck Sharp & Dohme România, și de Marius Horia Țuțuianu, președinte al Consiliului Județean Constanța.

Vor susține prezentări: dr. Carmen Ungurean, coordonator al Programului Național de Screening pentru cancerul de col uterin, Institutul Național de Sănătate Publică, dr. Gladys Cristina Al Jashy, coordonatorul Unității Regionale Sud-Est, Programul național de screening pentru cancerul de col uterin, conf. dr. Constantin Dina, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța.

La eveniment au fost invitați, de asemenea, reprezentanți ai autorităților și ONG-urilor locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5913 secunde