Medicii de la Urgență, solicitați mai mult pentru nimicuri

180

Articole de la același autor

Așa cum era de așteptat, medicii de pe ambulanță, dar și cei din Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din cadrul Spitalului Județean au fost asaltați, în această mini-vacanță, de mii de persoane.

Potrivit directorului medical al Servi-ciului de Ambulanță Județean, dr. Ionuț Cealera, în cele cinci zile libere nu s-au înregistrat solicitări deosebite pe litoral, iar cele mai multe apeluri au venit din Vama Veche, pentru acordarea asistenței medicale în cazul celor care au consumat băuturi alcoolice în exces.

În oraș, apelurile la numărul de urgență 112 au vizat cazuri de bolnavi cu probleme cardiace sau digestive.

"În cazul pacienților cu probleme cardiace, este posibil ca starea lor să se fi agravat din cauza schimbării bruște a vremii", este de părere medicul.

La UPU, în schimb, cadrele medicale au fost solicitate în fiecare zi de constănțeni, dar și turiști care se puteau trata foarte ușor acasă sau puteau amâna prezentarea la medic pentru astăzi, când se redeschid ambulatoriile și cabinetele medicilor de familie.

"Foarte multe cazuri care ni s-au adresat au fost non-urgențe. Unii au venit la noi pentru că au amețeli de circa două luni, că au dureri de cap ce persistă de jumătate de an sau pentru că îi doare spatele de aproximativ un an", a declarat, pentru "Cuget Liber", șeful UPU, dr. Rodica Tudoran.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5849 secunde