Constănțeni, terorizați de un câine fără stăpân! "Copiii noștri sunt în pericol!"

3305
10

Articole de la același autor

În Constanța, maidanezii s-au înmulțit, în ultima perioadă, văzând cu ochii, și au ajuns să pună stăpânire pe cartiere întregi. Autoritățile locale sunt depășite de situație. Firma care a câștigat licitația pentru serviciul de ecarisaj nu a reușit să-și facă datoria și a adunat numeroase plângeri de la constănțeni. Primarul Decebal Făgădău a anunțat, la începutul anului, că intenționează să pună pe picioare propriul serviciu de ecarisaj al Primăriei Constanța.


Între timp, însă, câinii vagabonzi ne terorizează copiii și bătrânii. Numai anul acesta peste 300 de constănțeni au fost mușcați de câini comunitari și au fost nevoiți să facă vaccinul antirabic, pentru a nu se îmbolnăvi. De câteva zile, în zona Brotăcei, chiar în apropierea Școlii nr. 7 "Remus Opreanu", o cățea ce s-a aciuat pe lângă blocuri a băgat spaima în locatari și elevi. Numai în ultimele trei zile a mușcat cel puțin opt persoane, din care mai mulți copii. Vecinii au sesizat de la mijlocul săptămânii reprezentanții Primăriei Constanța, dar hingherii ba au venit cu mâinile goale, ba au luat alt câine. Cert este că un câine agresiv și periculos umblă liber prin cartier, gata să atace oricând.


"Am făcut două sesizări și o reclamație. Mâine (n.r. sâmbătă, 5 mai), copiii au de recuperat ziua de 30 aprilie și merg la școală, fiind în același risc. Suntem mai mult decât revoltați și frustrați", ne-a scris, pe adresa redacției, Laura G., o constănțeancă din zonă. Aceasta ne-a trimis și sesizarea făcută către Primăria Constanța după ce a constatat că nu s-a luat nicio măsură.


"Pe data de 3 mai, am făcut o sesizare cu nr. 2004, prin care am comunicat că în zona Școlii nr. 7 Tomis Nord se află un câine comunitar, de culoare neagră, de talie mare. Este foarte agresiv, mușcă trecătorii. Solicităm ridicarea acestuia. Comunic că sunt foarte indignată, deoarece hingherii au venit și au ridicat un alt câine. Copiii sunt în continuare în pericol. Era un minim de efort să mă sunați și ofeream detalii suplimentare. Consider că orice incident posibil vă face răspunzători. Același câine negru, de talie mare, femelă cu pui, este binemersi la aceeași școală. Ieri (n.r. joi, 3 mai) a mușcat un copil de opt ani în curtea școlii", a transmis Laura G. 


Unii îl hulesc, alții îl protejează


Contactați telefonic, reprezentanții Primăriei Constanța ne-au spus că sunt la curent cu situația, dar câinele nu a putut fi ridicat deoarece nu a fost găsit. 


"Cunoaștem problema în zona Școlii nr. 7, a fost trimisă o echipă de hingheri la fața locului, împreună cu un echipaj de jandarmi. Din păcate, locatarii din zonă ascund câinele și nu a putut fi găsit și ridicat. Știm că este o situație urgentă, noi am încercat să facem tot posibilul să o rezolvăm, dar sunt persoane care protejează câinele", ne-a explicat angajata primăriei. Aceasta a promis că se vor relua căutările până când cățeaua va fi găsită și ridicată.


"Îi înțeleg într-o oarecare măsură pe iubitorii de animale. Dar atunci când este vorba despre un câine mare, negru, urât, care a mușcat mai mulți copii și este periculos, îi poate desfigura pe viață, nu poți să îl protejezi. Deja trecem în sfera absurdului. Pui un câine mai presus sau un copil? Și dacă mâine se întâmplă o tragedie, cine este răspunzător?", se întreabă și Mihai Pârvu, un vecin din zonă.


Comentează știrea

EU
5 mai 2018
caini

Ce simplu ar fii,pentru un om civilizat ! Iti place cainele negru,il iei acasa,ai grija de el... ce simplu...fara reclamatii,fara oameni pusi pe drumuri,fara cheltuieli....

Mitica
5 mai 2018
Hau Hau

Se numesc "iubitorii de animale"... Stiu, termenul te poate induce in eroare...

Răspuns la: caini
Adăugat de : EU, 5 mai 2018
Ce simplu ar fii,pentru un om civilizat ! Iti place cainele negru,il iei acasa,ai grija de el... ce simplu...fara reclamatii,fara oameni pusi pe...
Andrei
5 mai 2018
Caz similar

Scrieti si despre haitele ce misuna pe Stefan cel Mare intre Mihai Viteazul si Atelierelor. Un caz similar cu o haita care terorizeaza elevii liceului Ioan N. Roman de pe Cuza Voda este subiectul unui articol din "Replica de Constanta" din 4 mai.

mariana
5 mai 2018
maidanezii si nepasarea primariei....

in zona scolii 33 din km 4-5 , aceeasi problema, catea cu pui, in zona scolii,complexului.... sesizare facuta, a trecut mai bine de o luna, puii sunt acum cat mama, de talie mare.... primaria= nesimtire platita din banii nostri !

miki
5 mai 2018
Constantenii terorizati de un caine fara stapan

Domnita, draga, dar de ce nu scrieti despre faptul ca pesedeii au facut o afacere din uciderea cainilor comunitari?? V-ati gandit ca, poate, nu se doreste rezolvarea situatiei, ci perpetuarea ei, pentru ca sleahta de mafioti sa castige banuti publici frumosi? Pai, cum sa dea ei cu piciorul unei asemenea surse de venit??? Apropo, nu se numesc caini fara stapan, ci caini comunitari si sunt in grija autoritatilor locale...

mircea
5 mai 2018
reteta

RETETA SUCCESULUI.. sau Cum sa faci cand fara contractul pe constanta esti o firma care dai faliment? in aprilie aduci masiv caini in constanta, faci reclamatii false sau prin fufa de la birou catre primaria constanta cum ca in cartiere maidanezii halesc lumea precum leii, activezi presa lesinata de provincie in care ai contacte sa bage niscaiva terori soc groaza articole bombastice cu pericolul maidanezilor si.. voila.. ai un nou contract pe un an pe banii prostilor.. timp in care iti mai iei o masinuta jeep rosie sa mnoara prostii de invidie ca dintr-o functionara obscura de primarie esti ditai afacerista

mitica
5 mai 2018
Prostia!

Daca prostia ar spori conturile din banci ale romanilor, romanii ar fi cei mai bogati oameni! Unora li se intampla totusi. E cazul unor penitari d-astia care se kk pe ei si cica fac jurnalism! Ridicoli mai sunteti! Voi si aia care va platesc. Dar, deh, cresc conturile din banci chiar cu pret de sange! Voi sunteti mai javre decat cainii de care n-aveti loc!

Lia
5 mai 2018
Km 4-5 - sesizare

Asa este, in jurul Sc. Nr. 33 umbla o catea cu pui dar si unul negru.Sunt f periculosi pentru ca se dau la oameni fara sa le faca nimic. Intra si in curtea scolii, din pacate...am vazut intr-o zi un copil strigand dupa ajutor, eu fiind pe alee, el in curtea scolii. Nu suntem in siguranta. Sunt agresivi. Va rog sa faceti ceva in sensul asta.

DIE
6 mai 2018
JALE

Constantenii nu sunt terorizati de un caine sau de caini ..ci de caste de tigani ..turci care au pus stapanire pe toate cartierele si pietele din oras cu ajutorul nemijlocit al politiei si jandarmeriei ..se vede de pe luna ce fac impreuna .orasul este cazut prada mafiei si nu de acum ci de zeci de ani ..

Ali
6 mai 2018
Constanteni terorizati

Ieri acest caine a mai muscat un copil de clasa a 6a.Oare chiar nu se poate face nimic?!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.516 secunde