Concurs Constănțenii au început să colecteze separat uleiul vegetal uzat

291

Articole de la același autor

Sâmbătă, 22 mai, a avut loc prima acțiune de colectare a uleiului vegetal uzat, din cadrul campaniei de conștientizare a populației. Voluntarii Mare Nostrum, alături de reprezentanții firmei de colectare, Phoenix Distribution, s-au aflat în piețele Abator și Km 4 - 5, în intervalul 10,00 - 14,30. Au fost strânși aproximativ 15 litri de ulei rezidual.
Voluntarii Mare Nostrum i-au informat, ieri, pe constănțeni, că pot preda uleiul rezidual Caravanei Ulei Uzat, care s-a aflat în piețele Abator și km 4 - 5. În același timp, au discutat cu peste 400 de trecători despre beneficiile colectării responsabile a acestui deșeu.
"Oamenii au fost receptivi la informațiile primite, ca de fiecare dată. Poate că, cei aproximativ 15 litri, care au fost strânși în cadrul primei zile de colectare, nu reprezintă o cantitate foarte mare. Însă, este un rezultat încurajator, având în vedere faptul că, înainte de a demara această campanie, oamenii nici măcar nu știau că uleiul rezidual este toxic pentru om și pentru mediu. Cred că ne aflăm pe drumul cel bun, în ceea ce privește conștientizarea și responsabilizarea cetățenilor, cu privire la efectele nocive ale uleiului alimentar refolosit. Tocmai de aceea, constănțenilor, care au predat chiar și o cantitate mică de ulei uzat, Mare Nostrum le-a răsplătit comportamentul ecologist, cu o recompensă simbolică", a declarat Andreea Ionașcu, coordonatorul de proiect.
Prin "Campania de conștientizare privind uleiul uzat", Mare Nostrum urmărește să transforme colectarea uleiului rezidual într-o practică obișnuită, atât în ceea ce privește utilizatorii economici, cât și utilizatorii casnici. Campania este un proiect finanțat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein și Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7062 secunde