Constănțenii au sărit la gâtul șefilor RADET

711
După o iarnă lungă și friguroasă, în care facturile la căldură le-au ars buzunarele constănțenilor, reprezentanții asociațiilor de proprietari au sărit, ieri, la gâtul șefilor RADET. Întâlnirea dintre cele două părți a fost presărată cu discuții aprinse, în care au curs acuzațiile la adresa regiei de distribuție a energiei termice.
Cei mai mulți din reprezentanții asociațiilor s-au plâns că, deși au repartitoare de costuri, au plătit chiar și de trei ori mai mult decât înainte de a le avea montate. Directorul RADET, Liviu Popa, le-a recomandat acestora să verifice modul de calcul al consumului. "Conform Ordinului nr. 343, trebuie introduși la plată chiar și cei care sunt debranșați și cei care țin repartitoarele închise. De exemplu, din 10 gigacalorii înregistrate pe contorul blocului, 30%, adică trei gigacalorii se repartizează absolut tuturor locatarilor, iar restul de șapte gigacalorii se repartizează numai celor care au rămas la sistemul de termoficare", a explicat Liviu Popa.
În ceea ce privește acuzațiile unor președinți de asociații de proprietari cum că punctele termice sunt vechi și subdimensionate, șeful RADET a spus că multe dintre acestea au fost deja modernizate, iar celelalte vor fi incluse într-un program de modernizare vara aceasta. Însă, după părerea directorului Popa, problema nu provine de la punctul termic, ci de la instalațiile vechi și țevile colmatate ale blocurilor, recomandându-le proprietarilor să-și rezolve ei mai întâi defecțiunile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4026 secunde