Constănțenii, chemați să-și petreacă vacanța la țară. Cât costă o săptămână la munte

1514

Articole de la același autor

Foarte multă lume a auzit vorbindu-se despre programul "Litoralul pentru toți", cel care permite în anumite perioade din an petrecerea în stațiunile litorale a unui sejur la tarife mai mici. Există însă o alternativă și pentru constănțenii care s-au săturat de mare. 


O evadare de câteva zile la o pensiune dintr-unul dintre județele Brașov, Neamț, Mehedinți, Prahova, Covasna, Iași sau Maramureș poate să ofere pe lângă relaxare și o economie destul de mare. "Vacanțe la țară" este programul care se desfășoară și anul acesta, în perioada 3 mai - 19 iunie, în mai multe regiuni montane, iar, conform Asociației Naționale a Agen-țiilor de Turism (ANAT), prețurile sunt chiar pentru toate buzunarele. 


Cât costă cazarea? 
De exemplu, la o pensiune de două margarete, scoți din portofel pentru 5 nopți de cazare în cameră dublă 175 de lei. La 3 și 4 margarete prețul urcă la 225 de lei de persoană. Dacă optați pentru o cazare la 5 margarete suma ajunge la 290 de lei. În preț este inclus și micul dejun. 


Dacă aveți cum să va luați o săptămână de concediu și vreți să hoinăriți pe cărări de munte, trebuie să știți că rezervările se pot face atât direct la pensiune, cât și prin agențiile membre ANAT sau filialele Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC). "Programul și-a dovedit eficacitatea și de aceea are continuitate, dar nu se poate stabili clar profilul turistului. Este divers. În general, cei care se înscriu în acest program sunt cei care își pot permite să aibă liber în timpul săptămânii sau cei care își pot lua un concediu în această perioadă. Ca și consu-mator de turism rural, există o tendință în ceea ce îi privește pe cei din mediul corporate. Destinațiile alese sunt, în general, cele din județele Brașov, Buzău sau Neamț", a declarat Luminița Dospinescu, repre-zentantul ANTREC Constanța. 


Cât costă transportul până la pensiune? 
Dacă luăm cazul ipotetic în care cineva dorește să se cazeze în județul Brașov trebuie să avem în vedere și banii pentru transport. În funcție de varianta aleasă costurile diferă. Puteți alege un autocar pe care să-l luați de la autogara din Constanța, iar pentru un drum - dus până la Brașov veți scoate din portofel 90 de lei. Dacă aveți în plan o călătorie cu trenul, CFR oferă atât un tren direct unde un bilet este 83 de lei, cât și o varianta cu schimbare în capitală unde prețul ajunge în jurul sumei de 100 de lei. Avantajul constă în reducerea de 10% pe care o puteți obține dacă luați bilete dus-întors la trenul direct. 


Dacă aveți posibilitatea să plecați cu mașina în vacanță costul depla-sării s-ar putea să fie, desigur, în funcție de consumul mașinii, în jurul valorii de 200 de lei. 


Programul "Vacanțe la țară" se adresează unei plaje mari de turiști, care pot descoperi viața satului, tradițiile locurilor respective, ospita-litatea caracteristică acestui tip de turism și nu în ultimul rând pot servi o masă tradițională cu bucate specifice zonei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8836 secunde