Constănțenii, datori vânduți la bugetul local

1726
11
Constănțenii, datori vânduți la bugetul local - aproapejumatatedinconstanteni-1390933891.jpg

Articole de la același autor

În ultimele zile, constănțenii au primit scrisorile cu sumele  pe care le au de plătit la bugetul local. Serviciul Public de Impozite  și Taxe a expediat către contribuabilii persoane fizice și juridice înștiințările de plată  cu privire la cuantumul impozitelor și taxelor locale datorate  bugetului local. 


"Au fost expediate, în total, 196.075 de înștiințări de plată, din care 91 la sută pentru persoanele fizice și 9 la sută pentru persoanele juridice. Din totalul înștiințărilor de plată emise atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice, 59 la sută au fost tipărite pe hârtie de culoare albă, ceea ce înseamnă că au de achitat doar obligațiile pentru anul 2014 și 41 la sută pe hârtie de culoare roz pentru cei care au de achitat și obligațiile restante aflate în procedură de executare silită, precum și accesoriile acestora. În cazul persoa-nelor fizice, 59 la sută din totalul înștiințărilor de plată au fost tipărite pe hârtie de culoare albă și 41 la sută au fost tipărite pe hârtie de culoare roz, iar pentru persoanele juridice, 58 la sută din totalul înștiințărilor de plată au fost tipărite pe hârtie de culoare albă și 42 la sută pe hârtie de culoare roz", a explicat directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun. 


Cum puteți plăti taxele locale 


Obligațiile datorate bugetului local Constanța se pot achita doar în baza buletinului sau cărții de identitate, la ghișeele unice ale instituției, la oficiile poștale, la agențiile Garanti Bank și stațiile OMV din municipiul Constanța sau prin intermediul cardului bancar pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, prin sistemul Internet Banking, prin ordin de plată și mandat poștal. 


Ce pățiți dacă aveți datorii 


Dacă aveți datorii la impozitele și taxele locale, puteți să vă treziți cu poprire pe salariu sau, și mai rău, cu bunurile sechestrate. Repre-zentanții SPIT vor înființa popriri asupra veniturilor și disponibilităților bănești ale datornicilor și se va institui măsura sechestrului asupra bunurilor acestora. De asemenea, în cazul constănțenilor care au adunat multe amenzi contravenționale și care nu dețin bunuri sau venituri urmăribile, se poate obține, printr-o sentință a instanței de judecată, obligarea acestora la prestarea de activități în folosul comunității, în contul datoriei respective. Potrivit șefului SPIT, cea mai mare sumă datorată, în anul 2013, din amenzi contravenționale este de 372.000 de lei. Constănțeanul cu pricina a adunat 481 de procese verbale pentru desfășurarea de comerț ambulant neautorizat. 


120.000 de dosare de urmărire și executare silită 


La jumătatea anului 2013, în evidențele SPIT Constanța figurau peste 20.000 de contribuabili cu datorii la taxele și impozitele locale, iar peste 3.300 aveau deja sechestru pus pe bunurile aflate în posesia lor. Aproximativ 60 la sută din locuitori sunt cu plata la zi. Pentru cei cu plăți restante, la finele semestrului întâi din 2013, erau aproxi-mativ 120.000 de dosare de urmărire și executare silită. Jumătate din acestea reprezintă datorii din anii trecuți, iar cealaltă jumătate reprezintă restanțe aferente primului semestru al lui 2013.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Draga constanteanule,
29 ianuarie 2014
Sa ne cunoastem drepturile

Inainte de toate,vreau sa-ti urez sanatate,viata lunga si fericite.Tu ai urmatoarele drepturi:1-sa te fugareasca maidanezii,2-sa te execute fiscul,3-sa-ti cada o caramida in cap,4-sa te striveasca gardul cimitirului,5-sa te calce masina pe trotuar si 6-sa petreci revelionul cu mine in strada,in cartierul tau,un revelion cum n-a vazut Parisul.Sa nu uiti ca s-a plantat o padure formata din 100.000 de pomi,400.000 de arbori ,100.000 de copaci si 50.000 pitici de tufis pentru atenuarea posibilelor mirosuri.Sanatate,un an linistit si plin de impliniri,alaturi de PSD.Daca simtiti o greata la impozite,luati cu zahar si sare de lamaie.Va pup !

noni
29 ianuarie 2014
nu cred

Nu cred, ca o sa iasa la munca in folosul comunitatii curvele cu amenzi neachitate, carutasii, tiganii si altii ca ei. Ar trebui, dar NU CRED ! Bravo pentru primul comentariu !

didi
29 ianuarie 2014
taxe locale

Cei de la SPIT sunt niste idioti in calcularea taxelor.Anul acesta m-am trezit cu hartie roz cu o restanta de 24 lei, desi anul trecut am mers pana la sfarsitul lunii martie pentru achitarea sumei trimisa de catre acestia in termenul prevazut. Am pastrat atat factura de anul trecut cat si chitanta si voi merge cu ele la acestia.In situatia mea am mai auzit si alte persoane.

admirator
29 ianuarie 2014
anul trecut nu am primit

factura; am mers direct la sediul SPIT; anu asta nu a venit pina acum... Ce se intimpla? Cine o tine? Primaria, SPIT, Posta (militarizata, adica....)? E adevarat ca nu votez cu USL, totusi e bine sa va faceti datoria, caci altfel... mititica va paste. Si nu o sa prindeti gratierea din februarie. Abia atunci incep actiunea penala impotriva voastra!

admirator
29 ianuarie 2014
Am vorbit cu pacat!

Mi-a venit in cursul diminetii scrisoare cu "Draga constanteanule" si factura pentru SPIT. @Didi: si mie mi-a venit scrisorica roz, cu o restanta de 35 lei. Desi am fost personal la ghiseul,lor si am achitat la zi, cat mi-au cerut. Daca au uitat sa ia niste bani, sau a aparut pe parcurs o datorie, (marire de taxe facute pe sest), trebuia sa ne anunte prin posta sau prin mass-media locala. Neinformarea la timp (mai ales in cazul datoriilor cu majorari daca depasesti termenul legal) este infractiune. Si asa Primaria mai face rost de niste maruntis ilegal, pentru alegeri, maidanezi sau alte fufe... Ma gandesc in primul rand la majorarile ce trebuie sa intre in contul lor si care nu sunt trecute in bugetul local... Cred ca asta e treaba planificata. Premeditata. O noua inginerie financiara ... Parchetul, DNA, ANI..... se aude? Cand veti verifica serparia din finantele locale? Trimiteti mascatii la SPIT, in bdul Mamaia si alte localuri rau famate! Ne-am saturat de hotii si hartuieli politice!

Anti psd
29 ianuarie 2014
Factura

Pana la urma suntem obligati sa le platim pe cele roz sau nu? Ca nu a fost din vina noastra, noi chiar le-am platit pana pe 31 Martie 2013?!!!! . Si sta sa ne spuneti domnilor ziaristi ca sa stim ce facem mai departe.

Nelu
29 ianuarie 2014
Factura

La fel hartie roz nejustificata,20 lei...de unde!!!???AM SA-I DAU IN JUDECATA PE ACESTI INCOMPETENTI!

admirator
29 ianuarie 2014
sunteti obligati sa le platiti!

problema e ca daca platiti pina la 31 martie, nu veti avea majorari la datorie; daca depasiti, veti plati si majorarile alea calculate. Deocamdata e doar o majaorare minora: 2-3 lei. SPIT trebuie sa explice de unde apar aceste dfatorii si de ce nu ne-au comunicat in timp util. In fapt e un furt bazat pe lipsa de informatie. Sau o taxa impusa samavolnic, retroactiv. Ca se poarta pe aici. Necazul e ca daca vreti un imprumut ceva si va cauta pe lista de datornici, va gaseste acolo. Ca rau platnici. Deci, adio imprumut! Pagubele potentiale sunt uriase, chiar daca sumele trecute sunt minore. Nu e caz de judecata! Trebuie reclamatie penala la Parchet!Abuz de putere in forma continua impotriva intregii populatii. Si bani albi pentru campanii electorale negre...

UNU CARE NU VOTEAZA
29 ianuarie 2014
MULTAM'DE INFORMATIE

IA UITE CE EDUCATIE NE FAC ASTIA...EXPLICATII,UNDE PUTEM PLATI,CE CULOARE AU FACTURILE,ETC....SI DACA NU PLATIM ???NE PUNE POPRIRE PE SALARIU,VOM MUNCI IN FOLOSUL COMUNITATII....CORECT......DAR ARTICOLUL MAI SPUNE CEVA:" Potrivit șefului SPIT, cea mai mare sumă datorată, în anul 2013, din amenzi contravenționale este de 372.000 de lei."PENTRU ASTFEL DE" OAMENI" CE MASURI SE VOR LUA.??? SA INTELEG CA A PLATIT ACEASTA SUMA ??? A FOST CHEMAT LA DESZAPEZIRE,LA STRANS GUNOIUL ??? MA INDOIESC...DACA TOT SCRIETI ASTFEL DE STIRI,URMARITI PANA LA CAPAT INFORMATIA SI ARATATI UNDE SE GRESESTE....DECI,DIN ACEST ARTICOL AM AFLAT CAT DE PROSTI SUNT CEI CARE PLATESC TAXELE SI IMPOZITELE SI CAT DE SMECHERI SUNT CEI CARE NU SE SUPUN.....ORICUM TARA NE VREA PROSTI,ASA CA......

admirator
29 ianuarie 2014
@unu care nu voteaza

daca vei citi ultimele 2 paragrafe din articol, vei vedea si ce se poate intimpla daca nu platesti. se vor aduna dobanzi la dobinzi, pina te vor executa silit cu casa, masa, purcel si tot ce mai ai... nu te juca cu fufele astea; sunt mai rele decat maidanezii!

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4994 secunde