Constănțenii, furioși pe RADET: de ce ard caloriferele la 20 de grade Celsius afară?

1575
17
Constănțenii, furioși pe RADET: de ce ard caloriferele la 20 de grade Celsius afară? - radet-1364828308.jpg
A fost o iarnă destul de ușoară, dar facturile la întreținere le-au dat multe bătăi de cap constănțenilor. Sosirea primăverii și creșterea temperaturilor i-a bucurat pe constănțeni că nu mai trebuie să plătească atât de mult pentru căldură, mai ales că gigacaloria s-a scumpit. Cu toate acestea, spre disperarea oamenilor, caloriferele ard întocmai ca într-o lună de iarnă. Oamenii sunt revoltați că RADET nu reglează distribuția agentului termic în funcție de vremea de afară.

Zeci de mesaje au venit ieri pe adresa redacției Cuget Liber, de la consumatori care ne atrăgeau atenția că nu este normal ca într-o zi în care se înregistrează 22 de grade Celsius să se furnizeze încălzire în calorifere la capacitate maximă.

"Noi ne socotim fiecare bănuț și nu ne permitem să stăm cu căldura pornită și cu geamurile deschise. Ar trebui ca RADET să oprească încălzirea ziua și să o dea numai noaptea, dacă este mai frig", ne-a spus Aneta Slav, din Constanța.

O altă constănțeancă, M.S. ne-a scris: "Vă rog să luați atitudine, nu vreau să se întâmple ca anul trecut! Asta (n.r. - ieri, 1 aprilie) este a treia zi cu temperatura peste 10 grade, RADET dă căldură ca în luna ianuarie, nimeni nu zice nimic, nimeni nu face nimic, noi suntem dobitocii care plătim. Până când??????".

Iar mesajele curg: "Bătaie de joc, ei își iau prime mai mari decât salariile și noi, fraierii, să plătim căldura la 20 de grade afară!!!! Aștept ca măcar presa să ia atitudine, aștept știri referitoare la asta, aștept să-i contactați până nu ieșim în stradă!!!". Unele mesaje sunt atât de dure încât nu pot fi publicate, dar toate conțin aceeași nemulțumire.

Repartitoarele îi salvează doar pe unii

Abonații care au repartitoare de costuri sunt singurii avantajați în această situație. Ei pot să le închidă și astfel nu mai primesc căldură. "Amărâtele astea de repartitoare care ne-au mâncat sufletul toată iarna, că uneori plăteam mai mult decât cei la paușal, abia acum se dovedesc utile. Noi le-am închis, dar la părinții mei în bloc nu are nimeni repartitoare și leșină de căldură în casă. Chiar și noaptea, acum, este prea cald", ne-a declarat, supărat, Mircea Argatu.

RADET tace

Am dorit să aflăm și opinia reprezentanților Regiei Autonome de Distribuție a Agentului Termic Constanța, dar până la închiderea ediției nu am primit niciun răspuns la solicitarea noastră. Așteptăm totuși cu interes și în cursul zilei de astăzi o declarație din partea conducerii RADET și stabilirea unui program pentru furnizarea de căldură în apartamente.

Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Yorick
2 aprilie 2013
Alo, Parchetul !?

La Bucuresti deja i-au saltat si sunt l mititica,aici nu se poate ??????

MIRUNA
2 aprilie 2013
haida deh ..furiosi;))de ani de zile radet da caldura nonstop inclusiv cand e f cald si nu au facut sesizari sau reclamatii nicio asociatie sau grup de oameni ,majoritatea constantenilor sunt ca niste rame lashe

cum am zis si ieri,.constantenii sunt printre cei mai ''rabdatori''si resemati(cittiti masochisti si imbecili) romani din tara orice ar face clanul mazare et co kustengenienii suporta,strang din'' dinti' si ii voteaza in continuare sau nu vin la vot lasand sa iasa mereu astia 2(si clanul economic financiar din spatele lor,din care face parte si radet )..sa nu fim naivi ca nu doar mazare si porcusor sunt de vina ci toata camarila lor...si desigur masa de prostimasochisti care ii voteaza de 12 ani

grig
2 aprilie 2013
loseri

decat sa va cheltuiti energia injurand prin articole sau forumuri, mai bine coborati la subsol si inchideti vana de tur.

trade
2 aprilie 2013
la cazan

Rade-T-ul bate apa in piua Omitand updating la contracte Manevra aducandu-le profit Asociatiile doar cu buzunarul gaurit. Noi va luam apa de la moara In judecata va chemam asa-ntr-o doara. Venitul lor de zeci de ani e garantat Iarna fiind sezonul cel mai asteptat. S-ar spune ca Rade-T vinde rachiu, Enorm de scumpa-i gigacaloria, Pretul e ,cum sa spun,cam fistichiu. Ramane in picioare smecheria Elaborata de maestri-n subteran Gazul fiind motiv de cearta Atunci cand la Rade-T se poarta Termoficarea scumpa.Erata: Exagerat de bine calculata Sa se incarce zi de zi nota de plata Tot ei sa fie in castig Extrapoland spre noul val de frig! Ce-T-ul se uita azi catre Rade-T Este privirea celui ce ataca Victima sigur sugrumata, Avand doar datorii,e mult, e mult ...DE PLATA!

paraipan
2 aprilie 2013
cand

cand inchizi vana de jos se trezeste un dement sa spuna ca vrea caldura sau daca o scara nu consuma se imparte tot consumul la tote scarile asa ca tot HOTII de la radet trebuie sa faca ceva dar sunt bara bara cu drogatul

admirator
2 aprilie 2013
asa va trebuie!

mai votati nazistu tzopaitor si o sa vedeti voi ... o sa fie si mai bine! pina a cum n-a fost destul. pina nu va lecuiti de prostie, lasitate si imbecilismul ca PZD va apara, ca-s de "stinga", n-o sa scapati de belea!

bbbbb
2 aprilie 2013
Si la Mangalia este la fel.

Mai Georgescule cand o sa opresti caldura la Mangalia hotomaneeeee.

like
2 aprilie 2013
gata

Jegosilor opriti caldura gata cu hotiile comuniste...nu vedeti ca sunt 20 de grade afara!De 1mai merg la picnic sau facem micii pe calorifer!!!!!

Mitica
2 aprilie 2013
Pentru Grig

Nea Grig, am fost administrator, stiu ce vorbesc..... ai dreptate cu inchiderea... dar cate scari de bloc sunt in Cta?.... 5000 10.000... nustiu. De ce sa coboare 5000 oameni sa faca treaba asta, cand elegant o poate face din punctul termic? Dar NU.... mi s-a spus la telefon.... CE VREI D-LE SA MOARA RADET-UL????

ioana
2 aprilie 2013
caldura radet

Ce-i asa greu sa inchizi doua robinete :tur-retur, eu sunt femeie si ma duc cu vecina, stabilim la administratie cand se deschide si inchide caldura,

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4367 secunde