Constănțenii, invitați la Noaptea Liliecilor, pe faleza orașului

289
Constănțenii, invitați la Noaptea Liliecilor, pe faleza orașului - constanteniililieci-1568315475.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii sunt așteptați, pe 14 septembrie, începând cu ora 18.00, pe faleza Cazinoului Constanța, pentru a participa la evenimentul organizat de Centrul pentru Cercetarea și Conservarea Liliecilor și dedicat acestor viețuitoare nocturne. Noaptea Internațională a Liliecilor este sărbătorită din 1997, iar anul trecut, mai bine de 30 de țări au susținut acest demers. 
Noaptea Internațională a Liliecilor, ediția Constanța 2019 este organizată de Asociația Centrul pentru Cercetarea și Conservarea Liliecilor, în parteneriat cu ONG Mare Nostrum și Primăria Municipiului Constanța, cât și cu Săptămâna Ariilor Protejate și Asociația Propark-Fundația pentru Arii Protejate. 


România a aderat prin Legea 90/2000 la Convenția de la Londra, privind conservarea, adăpostul și protecția populațiilor de lilieci din Europa, iar actualmente, protecția liliecilor este completată și prin alte acte normative naționale. 
Noaptea Internațională a Liliecilor are rolul de a atrage atenția publicului larg asupra periclitării populațiilor de lilieci, prin activități interactive care urmăresc sensibilizarea publicului larg față de problemele actuale cu care se confruntă habitatele chiropterelor, legate de protecția mediului și a speciilor, educarea simțului ecologic, stimularea creativității, clarificarea miturilor legate de lilieci, încă prezente în opinia publică, dar și un mod plăcut de petrecere a timpului liber. 


În România, trăiesc 32 de specii de lilieci, toate fiind protejate prin multiple legi, unele dintre cele mai numeroase colonii din Europa fiind tot în România, cu peste 100.000 exemplare în anumite peșteri protejate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3392 secunde