Constănțenii pot accesa finanțare prin programul "Casa Verde"

1375
În conformitate cu Ordinul 950/2010 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, începând de la 1 iulie, programul "Casa Verde" se desfășoară și în Constanța.
Cei interesați pot obține dosarele pentru solicitarea finanțării la sediul Agenției pentru Protecția Mediului, din strada Unirii, numărul 23, în cadrul următorului program: de luni până joi, de la 9,00 la 16,00, iar vineri, între 9,00 și 12,00.
Dosarul de finanțare trebuie să conțină o cerere de finanțare nerambursabilă, declarație pe proprie răspundere, copie după actul de identitate, extras de carte funciară care să ateste dreptul de proprietate al solicitantului asupra imobilului în care se va realiza proiectul, în original, sau autorizație de construire emisă solicitantului, în copie legalizată, certificat de atestare fiscală privind plata obligațiilor la bugetul local, valabil la data depunerii dosarului de finanțare, adeverință privind existența contului bancar al solicitantului, emisă de o bancă, în original și un plic. Pe respectivul plic se va completa numele și adresa completă a solicitantului și titlul programului: "Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire", precum și sesiunea de depunere.
Persoanele interesate pot obține până la 6.000 de lei pentru instalarea de panouri solare sau pentru instalații de producere a energiei termice pe bază de paleți, brichete, tocătură lemnoasă și orice fel de resturi și deșeuri vegetale agricole sau forestire, dar și până la 8.000 de lei pentru instalarea de pompe de căldură.
Potrivit reprezentanților APM, suma alocată județului Constanța în programul "Casa Verde" este de 3.628.371 lei, iar până în prezent au fost depuse 116 dosare de finanțare, în valoare de 706.000 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7726 secunde