Concurs Constănțenii, umiliți în Spitalul Județean

300
Constănțenii, umiliți în Spitalul Județean - spitaluljudeteanbolnavpiciorghip-1308488240.jpg

Articole de la același autor

Spitalul Județean Constan-

ța le lasă un gust amar

constănțenilor care îi trec pragul, pentru a-și alina o durere. Suferinzii reclamă că mai nimic din respectiva unitate nu amintește de condițiile civilizate.

Trebuie să-și aducă o bună parte din medicamente de acasă, la fel și seringi, ser fiziologic sau tifon. Pentru a fi consultați de medicul specialist, așteaptă câteodată și mai bine de o oră, în picioare, pe holuri neprimitoare.

Vrem condiții civilizate!

Iar condițiile "civilizate" se văd încă din momentul internării, a reclamat o constănțeancă. "Am fost în această dimineață (n.r. 14 iunie) la Spitalul Județean și pentru o internare am stat o oră și 45 de minute. E posibil așa ceva? Pe lângă multe alte nereguli din spital, în momentul de față sunt indignată de modul în care se face internarea bolnavilor. Pe holul din fața Biroului Internări, unde trebuie să aștepte, este un curent teribil, nu există nici măcar un scaun unde să se așeze. În schimb, un perete întreg este ocupat de dozatoare de cafea. Acestora li se putea găsi la fel de bine un alt loc unde să fie instalate, iar în locul respectiv trebuiau montate niște scaune sau bănci", a reclamat Camelia, după ce a trebuit să aștepte jumătate de zi în spital pentru a-și interna o rudă.

La fel de indignați sunt con-stănțenii și când vine vorba de modul cum sunt transmise infor-mațiile privind bolnavii internați în Secția de Terapie Intensivă. În condițiile în care, în secția unitate ajung bolnavii aflați în stare gravă, poate unii dintre ei chiar cu șanse minime de supraviețuire, rudele lor sunt ținute la ușă, în picioare, milogindu-se de o asistentă sau alta pentru a afla noutăți despre cei dragi. "Este necesară îmbunătățirea comunicării cu personalul Secției de ATI. Înțelegem cu toții că programul de vizite este foarte strict, dar nu este normal ca familia, care de altfel trebuie să cumpere medicamentele(!), să stea cu orele pe la uși, în picioare, în așteptarea oricărei informații despre bolnavi", reclamă un alt constănțean.

Promisiuni că plângerile vor fi soluționate

Conducerea unității sanitare a arătat că este la curent cu toate aceste nemulțumiri. Mai mult, potrivit dr. Dan Căpățână, managerul spitalului, rezolvarea a fost gândită deja și este în curs de aplicare. Ea constă în înființarea unei recepții în holul de la parterul Spitalului Județean, la intrarea dinspre Capitol, unde va funcționa și Biroul Internări și unde vor fi acordate și informațiile despre bolnavi. Recepția va avea, de asemenea, și o sală de așteptare, unde rudele vor putea sta în condiții civilizate. Potrivit reprezentanților spitalului, recepția va fi dată în folosință spre sfârșitul anului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Iunie 2011
Stire din Social : Invazie de libelule pe litoral
Vineri, 17 Iunie 2011
Stire din Social : Week-end încins pe litoral
Pagina a fost generata in 2.2523 secunde