Constănțenii vor Referendum! Cer ca locuitorii din Henri Coandă să fie mutați la periferie

13957
30

Articole de la același autor

Constănțenii din zona Tomis Nord s-au săturat să-i aibă vecini pe locatarii cartierului Henri Coandă. Aceștia spun că mulți din cei care stau acolo nu sunt cazuri sociale, ci se ocupă cu diferite găinării și cu cerșitul, stau și joacă remi sau cărți pe bani și au transformat cartierul într-un ghetou plin de gunoaie, copii desculți lăsați nesupravegheați și coji de semințe sparte la colț de bloc.


"Scandaluri, țipete, zbierete, mizerie, gunoaie. De asta avem parte aici de când ni i-au adus pe cap pe cei care se dau săracii Constanței. Păi ei sunt săraci pentru că nu vor să muncească. Trei sferturi din cei care stau aici nu se duc la muncă pentru că nu vor. Spun că nu găsesc, dar nici nu caută. Stau toată ziua în fața blocului, la umbră, joacă remi și sparg semințe. Și de ce să muncească dacă primesc totul de la primărie? De fapt, din impozitele plătite de noi, cei pe care îi înjură în fiecare zi, dacă le spunem să nu mai arunce gunoaie, să nu mai țipe?", ne-a întrebat retoric o constănțeancă, în timp ce dădea de zor cu mătura pe trotuar, în fața unui bloc vecin cu cartierul.


Chiar înainte de prânz, când am ajuns noi în zonă, mulți locuitori din Henri Coandă încă erau la cafea. O "savurau" pe trotuar, la o țigară, sau stând pe jos, în ușa blocului. Ceva mai la vale, chiar la șosea, trei jucători înrăiți, printre care și un copil ce părea mai degrabă că ar fi trebuit să fie la școală la acea oră, încinseseră deja o partidă de remi și păreau absorbiți de piese, așa că nici nu ne-au văzut când le-am făcut poză. Lângă ei, niște copii băteau mingea, iar vreo trei - patru maidanezi se hârjoneau. O canapea veche, ce fusese odată crem cu roz bonbon, ținea loc de mobilier urban. În rest, multe ambalaje de mâncare purtate de vânt și țoale smulse de pe sârme și tăvălite în praful din fostele spații verzi ale cartierului.


"Focar de scandal și mizerie!"


Sătui de tot acest peisaj, mai mulți constănțeni au inițiat o petiție online în vederea organizării unui referendum pentru mutarea romilor din cartierul Henri Coandă. 


"Solicităm Primăriei Constanța, ca autoritate locală, și Prefecturii Constanța, ca reprezentantă a Guvernului în teritoriu, să se implice în găsirea unei soluții pentru evacuarea civilizată a cetățenilor romi din zona Henri Coandă. Cartierul social care trebuia să adăpostească persoane încadrate drept cazuri sociale s-a transformat într-un focar de scandal și mizerie în plin centru al orașului", spun cei care au lansat ideea referendumului.


Aceștia susțin că tinerii sau persoanele în vârstă se tem să treacă prin zona respectivă din cauza personajelor care o populează. 


"Zona Galeriilor Soveja, aflată pe strada cu același nume, a ajuns un maldăr de gunoaie din cauza romilor care, zi și noapte, stau înșirați pe trotuar, spărgând semințe, aruncând ambalaje și PET-uri. Constănțenii sunt deranjați, zi de zi, de gălăgia persoanelor respective, pentru care civilizația pare un cuvânt SF", se arată în motivarea cererii înaintate către autorități.


"Să se găsească soluții pentru igienizarea întregii zone!"


Aceștia consideră că acolo este o sursă de infecție și vor să se igienizeze toată zona, în cel mai scurt timp. 


"Pentru că nouă ne pasă de orașul în care trăim și ne creștem copiii, cerem autorităților locale și centrale să găsească soluții legale pentru igienizarea întregii zone. Nu e posibil ca acele câteva barăci amplasate la numai câteva minute de una din cele mai aglomerate zone ale Constanței să devină o sursă de infecție care să afecteze atât de mulți oameni. Prin urmare, cerem autorităților să cumpere, din bugetul local, câteva blocuri amplasate într-o zonă periferică unde să mute cetățenii romi, iar în cartierul Henri Coandă să fie mutate persoanele care, într-adevăr, merită o locuință socială: persoane în vârstă, cele cu pensii mici sau cu handicap, etc. Dacă nu se găsesc soluții legale, solicităm primarului Decebal Făgădău organizarea unui referendum local, chiar cu rol consultativ, prin care constănțenii să își spună cuvântul cu privire la acest subiect, iar primăria să ia notă de voința locuitorilor orașului. Credem că țară europeană nu înseamnă doar să ne supunem cerințelor UE și să apărăm drepturile minorităților. Înseamnă și să putem descuraja derapajele de la civilizație, înseamnă și dreptul de a ne proteja copiii și de a le asigura un mediu propice creșterii", se arată în petiție.


Aceasta a fost deja semnată de 1.233 de persoane. Unii chiar au ținut să-și lase, pe lângă semnătură, și o motivație: "Semnez pentru că m-am săturat de acești paraziți ai societății și îmi doresc să fie duși cât mai departe, cât mai departe!".


Dincolo însă de tot disconfortul din zonă, Primăria Constanța vede imposibilă o astfel de măsură. Primarul Decebal Făgădău nu a dorit să comenteze asupra acestei petiții, mai ales că mutarea unei minorități într-o zonă specială ar însemna discriminare.


Comentează știrea

30 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
constanteanu
27 septembrie 2017
URGENT

URGENT! trebuie mutate aceste personaje negative si din Piata Grivitei, zona Hanul Balcan,Strada Olteniei, str Atelierelor, str Avrma Iancu,Au distrus acest oras,Dezmembreaza cladiri de patrimoniu,distrug tot ce prind- asta le este gena made in India- nu fac nimic benefic nici pentru societate si nici pentri oras.Deci trebuie dusi cat mai departe de orasul Constanta pentru a deveni un oras european.

mr. Anaconda
27 septembrie 2017
primaria

As semna petitia, ca sa plece si Fgadau cu tot cu tigani

Sindbad
27 septembrie 2017
Soluția finală...

Având sectie de vot în interiorul cartierului HC, Ciuma Roșie căștigă 99.9 % la orice fel de alegeri. Deci cum așa? Să-și taie ciuma roșie craca de sub picioare? Mai ales că e plină de ciori? Distrugem un cartier întreg de care nu suntem siguri la intenția de vot, și ne securizăm câteva mii de țigani, prizonieri ai pomenilor ciumei roșii. Ia spune domn premar, căt țigănet ați transferat până acum, și câți mai urmează in HC? Ce faci cu focarul de infecție numit pompos Galeriile Soveja? Treci pe acolo, la pas, dacă ai timp și nasul înfundat...Dezafectați dughenele inutile, jegoase, loc de boschetăreală și cafea la automat pt. puradei, țigani analfabeți. Dați-l cuiva acel spațiu sa facă un hypermarket, blocuri, etc. să igienizeze zona. Avem cumva și o Secție 2 Poliție? S-au pensionat toți?

hchc
27 septembrie 2017
Romii vor deveni majoritari in RROMania

Nu vă mai agitati. ...vor deveni in curand majoritari

petrica
27 septembrie 2017
dar unde?

dar unde este petitia? as semna de mai multe ori si asa cum am mai comentat ma rog sa fie blestemat cel care a avut ideia si cel care a pus-o in practica cat despre fagabou nu o sa faca nimic el a mai facut niste blocuri pentru tigani si a pus stalpi chiar si acolo unde era loc si pentru parcari,asta nu este bun de primar el este poet ,nu a-ti observat ca atunci cand vorbeste se uita spre stele?si sa nu utam ca a demontat si locurile de joaca "a rezolvat-o"

o
27 septembrie 2017
pla

Asa le trebuie bosorogilor votanti ai clanului pesede, orasul oricum a ajuns unul dintre cele mai urate din tara, fara spatii verzi, numai cu betoane si tigani.

fani
27 septembrie 2017
petitia

Nu mai cautati petitii ,mergeti dracului la VOT si beliti ochii cu cine votati ....

Răspuns la: dar unde?
Adăugat de : petrica, 27 septembrie 2017
dar unde este petitia? as semna de mai multe ori si asa cum am mai comentat ma rog sa fie blestemat cel care a avut ideia si cel care a pus-o in...
Liviu Chilian
27 septembrie 2017
Holocaustul Romanilor, sau Razbunarea Zsidanilor, Tziganilor si Jiganilor, o tragicomedie istorică

Istoria e ferma - in 1945, fosta Românie era țara in care Zsidanii si Tziganii supraviețuiseră in majoritate, cu toate încercările nazistilor de a'l forța pe Antonescu sa'i trimită in Reich, dupa modelul Maghar al lui Horthy. Antonescu a refuzat. Greșeală istorică! Dupa 1948, Zsidanii Bolșevici i'au folosit pe Tzigani in Genocidul burghezo-moșierimii si intelectualilor Romani. Ceaușescu a anihilat crima zsidaneasca-tziganeasca din fosta Românie. Tragi-comic, el a sfârșit ucis de un bizdic militarat pe nume Boeru, montat de Zsidani si Tzigani in frunte cu un subom sadic pe nume Bruckner("Brucan"). Din Decembrie'nsangerat, Zsidanii, Tziganii si Jiganii(vezi Iliescu, Roman si Nastase) se răzbuna pe Romani, cu ajutorul CRIMINALILOR politicastri si afuckeristi din Israhatzel, Amerikk si Jewropa. Kkrtierul HC a fost construit de Israhatzeleni plătiți de către Jigano-pesediști. Ca sa'i umilească pe Romani, Culmea sadismului e ca i'au pus si numele celui de'al doilea cel mai valoros Roman al tuturor timpurilor. Genetic, Mazăre si Fagadau sunt si Tzigani. Al doilea e Gabor unguresc. Generic, Mazăre si Fagadau sunt Rromarlani!! Holocaustul Romanilor e o tragicomedie istorică. Bomboana pe coliva e...Fuhrerul JewhANUS, un Neamtz sadic impus de străini pt a administra dispariția Romanilor din istorie! Dupa JewhANUS, străinii vor impune o Fuhreresa. Pt a confirma cele ce scriu, minoritarul, Cumanul Vechi Drakknea, a vrut sa impună o Reichfuhreresa pe nume Huideoaeh sa administreze Holocaustul Romanilor. Din întâmplare, Reichfuhreresa potențiala e kustendilie, minoritara, agenta harapa(Harapul fiind Omul Negru(Tziganul) din cultura populară românească). Huideoaeh Servila a elaborat si semnat toată documentația construirii ghetoului-teroare HC! Blestemați sa fie minoritarii si străinii ce ne ucid, ucid, ucid pe noi, Romanii!

petrica
27 septembrie 2017
pt.prosti

nu am votat nici cu bonduelle nici cu fagabou ba mai mult cand au inceput lucrarile la urmatoarale blocuri pentru tigani am dat email la toate partidele de opozitie ,personat pentru madam gorghiu,tov. amiral si nu iau pachete asa bagati-va comentariile unde.........va!

Cineva
27 septembrie 2017
Afara cu parazitii din cartierul meu!semnez petitis

S-au trezit romanii dar e cam tarziu..ii mai muta o bba pe aia de acolo,aia sunt votantii lui fagadau,e prost sa isi taie craca de sub picioare?ar tb.sa le puna roti la cocioabe si sa le mure in palas langa neamurile lor,langa jandarmeria mobila sa ii aiba ei in vizor

30 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6113 secunde