Continuă protestele angajaților din administrația publică

86
Continuă protestele angajaților din administrația publică - 646x404-1429849891.jpg

Articole de la același autor

După întâlnirea de astăzi cu reprezentanții Guvernului, președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, Sebastian Oprescu, a anunțat că acțiunile de protest începute de sindicaliștii din administrație publică vor continua. Protestele vor înceta numai la apariția unui act normativ care să rezolve problemele apărute în salarizare.

Potrivit președintelui SNFP, la întâlnirea de la Guvern s-au discutat despre legislația salarizării începând cu anul 2016 și salarizarea începând cu 1 iulie 2015, atunci când salariul minim pe economie va fi mărit la 1.050 de lei.

Oprescu a explicat că, odată cu majorarea salariului minim, va apărea o mare problemă în administrația publică centrală, și în mod deosebit în cea locală, deoarece noul salariu minim se va suprapune pe 24 de clase de salarizare, ceea ce va însemna că angajații calificați vor fi remunerați la fel ca aceia necalificați.

O nouă întâlnire cu sindicaliștii va avea loc pe 30 mai, atunci când ar urma să fie modificată Legea 71/2015, astfel încât să se găsească soluții pentru problemele semnalate în salarizare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9032 secunde