Începând cu luna mai

Contribuția la sănătate nu se mai oprește din pensiile sub 740 de lei

833
2

Articole de la același autor

Începând cu luna mai, nu se mai oprește contribuția la sănătate la pensiile mai mici de 740 de lei. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, care a precizat că a realizat cadrul legal pentru a opri încasarea sumelor respective cât mai curând.
"De exemplu, până acum, la o pensie de 1.000 de lei, reținerea era de 55 de lei și acum este de 14 lei. Pentru cei care depășesc pragul de 1.000 de lei, se ia și impozit. De aceea, la o pensie de 1.259 de lei, se opreau 69 de lei și acum se opresc 29 de lei. A crescut puțin impozitul de la 30 la 37 de lei, dar oricum diferența este de numai 34 de lei", a explicat Mariana Câmpeanu.
Ministrul Muncii a mai spus că este în lucru o ordonanță de urgență care se referă la restituirea banilor care au fost opriți până acum, prin calcularea greșită a CASS-ului, semnalată de decizia Curții Constituționale.
În prezent, baza lunară de calcul a CASS-ului o reprezintă numai partea de venituri care depășește această sumă, conform deciziei CCR.

Comentează știrea

Crina
11 mai 2012
Da-l mai departe, pentru siguranta copiilor nostri.

Atentie! Vehiculeaza vorba ca Radu Stefan Mazare, edilul Constantei, ar avea SIDA. Zvonurile sunt adevarate, iar constantenii stiu. Primarul a fost detectat sero-pozitiv in Brazilia, in 2003, la o clinica din Sao Paulo, unde ulterior i s-a fost furat dosarul si vandut unui paparrazo, care l-a santajat pe Mazare, acesta din urma platind o suma colosala de bani pentru tacere. Regional, primarul este acoperit in continuare prin media controlata, cu suportul PSD. Informatia insa a aparut public in forma documentului oficial scanat si incarcat pe un site public in iarna anului 2011. Site-ul a fost suspendat ulterior la cerere, sub motiv de continut ilicit. Atentie mare: Radu Mazare NU are ciroza ori boala de ficat, el sufera de primul stadiu al maladiei transmisibile prin contact intim. Membrii conducerii au fost informati, dar invitati la tacere. O declansare a stirii prin mass-media ar fi fatala conducerii consiliului local Cta, spune un angajat al primariei, ce prefera sa ramana in anonimat spre siguranta locului de munca. Sursa infectarii lui Mazare se pare a fi contactul neprotejat avut cu tinere din America de Sud si Africa (Madagascar) din ultimii 10 ani, invitate la petreceri private pe yacht-uri. Un sfat aditional si folositor: in cluburile din Mamaia umbla o grupare secreta de infectati HIV, in mare oameni cu situatie materiala deosebita. Asadar petrecaretii sunt invitati la prudenta, in special fetele. Dati mai departe, pentru ca oamenii sa stie.

ucseer
11 mai 2012
incompetenta

Nici nu s-a retinut vreodata CAS din pensiile sub 740 lei. Informati-va si pe urma scrieti.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8559 secunde