CONTROALE DE AMPLOARE! ITM VERIFICĂ SOCIETĂȚILE COMERCIALE

185
CONTROALE DE AMPLOARE! ITM VERIFICĂ SOCIETĂȚILE COMERCIALE - ceaugasit13965420581404312147-1533035319.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Constanța a continuat activitatea de control și verificare a societăților comerciale care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța. Potrivit șefului ITM, Eugen Bola, pe parcursul trimestrului doi s-au desfășurat o serie de campanii de control, unele chiar în colaborare cu alte instituții, cum ar fi Poliția, Jandarmeria etc. 


Una dintre cele mai importante campanii de control este cea privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată în domenii susceptibile utilizării frecvente a acesteia, a muncii tinerilor și copiilor. Astfel, în perioada 1 aprilie – 30 iunie au fost efectuate un număr de 884 de controale, au fost sancționați 183 de angajatori și s-au aplicat amenzi în valoare de 4, 2 milioane de lei. Totodată, numărul total de persoane depistate că desfășoară muncă nedeclarată a fost de 209 în acest interval.


Tot potrivit programului cadru de acțiuni aprobat de Inspecția Muncii pentru anul 2018, în această perioadă este în derulare Campania Națională privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă în unități care desfășoară activitate pe Litoralul Mării Negre. Cu această ocazie, echipele de inspectori au efectuat controalel cu caracter inopinat, care au vizat și angajatori care desfășoară activități pe timp de noapte, acestea urmând să fie finalizate în perioada următoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8927 secunde