Controale efectuate de ITM pentru prevenirea afecțiunilor musculo-scheletice

269
Controale efectuate de ITM pentru prevenirea afecțiunilor musculo-scheletice - controale-1637764040.jpg

Articole de la același autor

În ultima perioadă, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa

a desfășurat numeroase acțiuni de verificare a modului de identificare a riscurilor care provoacă afecțiuni musculo-scheletice (AMS), precum și a măsurilor luate de angajatori în vederea prevenirii acestora.

Acțiunile derulate de inspectorii de muncă s-au adresat atât angajatorilor din sectorul public, cât și celor din sectorul privat, din diferite domenii de activitate, care au un număr însemnat de locuri de muncă cu probabilitate crescută de apariție a afecțiunilor de acest gen.

Potrivit şefului ITM, Eugen Bola, în aceste verificări s-a pus accentul, în mod special, pe sensibilizarea factorilor implicați în procesul muncii, aceștia fiind informați cu precădere despre importanța adoptării măsurilor de combatere a afecțiunilor musculo-scheletice la locul de muncă. „Majoritatea afecțiunilor musculo-scheletice profesionale se dezvoltă în timp, acestea neavând o cauza unică, fiind adesea provocate de diverși factori care acționează combinat. Problemele de sănătate pot varia de la dureri și disconfort minor, până la afecțiuni mai grave care necesită repaus și tratament medical sau chiar infirmitate. Printre cauzele mai des întâlnite se numără manipularea maselor prin mișcări de aplecare și răsucire, mișcări repetitive sau energice, poziții incomode, statice, munca accelerată, șederea sau statul în picioare pe perioadă îndelungată de timp în aceeași poziție”, au precizat reprezentanţii ITM.

Per total, în judeţul Constanţa, au fost verificaţi 12 angajatori din diverse domenii de activitate, cum ar fi: silvicultură și exploatări forestiere, prelucrarea lemnului, construcții metalice , fabricarea de mobilă, depozite, poștă, curierat și comerț, unde au fost intervievați un număr de 803 angajați și au fost dispuse 16 măsuri de remediere a deficiențelor constatate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2884 secunde