Controale la agențiile de plasare a forței de muncă în străinătate

220
Controale la agențiile de plasare a forței de muncă în străinătate - plasaremuncasursaforbes-1591294926.jpg

Articole de la același autor

Lună de lună, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța controlează societățile comerciale din județ, ultimele verificate fiind cele care desfășoară activități de mediere și plasare a forței de muncă în străinătate. Potrivit șefului ITM, Eugen Bola, obiectivele campaniei au constat în identificarea cazurilor de nerespectare a condițiilor de funcționare și a procedurii de înregistrare a agenților de plasare a forței de muncă în străinătate.

Totodată, s-a urmărit identificarea și combaterea cazurilor de plasare a forței de muncă în străinătate, cu încălcarea obligațiilor pe care plasatorul le are față de solicitantul locului de muncă. În același timp, inspectorii de muncă au vurt să vadă dacă agențile de plasare a forței de muncă în străinătate respectă prevederile legale cu privire la trimiterea anumitor persoane la muncă.

La final, s-a descoperit că, în prezent, în județul nostru sunt înregistrați 44 de angajatori, care se ocupă de selecția și plasarea forței de muncă peste hotare, 33 dintre aceștia fiind, deja, verificați. La patru agenți de plasare, s-au aplicat șapte sancțiuni contravenționale, din care două amenzi, în valoare de 14.000 lei și cinci avertismente.

Deficiențele descoperite de către reprezentanții ITM s-au referit, în special, la nedepunerea declarațiilor trimestriale cu numărul de persoane mediate. În plus, unii agenți economici nu aveau specificat în contractul de mediere toate elementele prevăzute de lege.

În același interval de timp, au fost desfășurate o serie de controale privind relațiile de muncă, în urma cărora au fost sancționați alți 14 angajatori. În plus, în cazul acestora au fost aplicate 58 de sancțiuni, din care 39 amenzi, în valoare totală de 818.500 lei și 19 avertismente. Cu ocazia controalelor efectuate au fost identificați 19 angajatori care foloseau munca nedeclarată, unde au fost depistate 45 de persoane care lucrau la negru. Spre exemplu, un angajator a fost depistat cu 17 persoane care lucrau fără contracte de muncă, motiv pentru care a fost sancționat cu amendă de 200.000 lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4892 secunde