Copacii de pe strada Decebal, tăiaţi pentru continuarea lucrărilor de reabilitare termică

265
Copacii de pe strada Decebal, tăiaţi pentru continuarea lucrărilor de reabilitare termică - x-copaci-1699873822.jpg

Articole de la același autor

De mai bine de un an, în întreg municipiul Constanța a început înlocuirea conductelor vechi de jumătate de secol din sistemul de termoficare. În linii mari, au precizat reprezentanții primăriei, lucrările s-au desfășurat conform graficului, însă, cu toate acestea, echipele de intervenție au întâmpinat diverse situații neprevăzute în teren. Una dintre situații a fost cea în care, pe strada Decebal, echipele de muncitori au găsit copaci crescuți peste rețeaua termică. În același timp, specialiștii au analizat și au constatat că mulți dintre ei prezentau o stare fitosanitară precară. Drept urmare, decizia de a-i tăia pentru siguranța publică a fost necesară și s-a realizat în baza avizelor/acordurilor de specialitate de la instituțiile abilitate.

„Tăierea acestor copaci a fost o decizie dificilă, dar necesară. Ne cerem scuze pentru luarea acestei măsuri și apelăm la înțelegerea dumneavoastră și responsabilitatea față de impactul asupra mediului. Este important să se continue efortul comun pentru a menține un echilibru între siguranță și conservarea mediului înconjurător. Copacii tăiaţi vor fi înlocuiți cu alte exemplare tinere și viguroase”, au precizat angajaţii municipalităţii.

Precizăm că lucrările de intervenție de pe strada Decebal fac parte din etapa a III-a, care are ca obiectiv zona centrală a orașului și vizează reabilitarea a 4,03 km traseu de conducte primare aferente a trei tronsoane de rețea termică primară și 3,02 km traseu de conducte secundare pentru 11 puncte termice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2646 secunde