Copii părăsiți, în condiții inumane, preluați de Protecția Copilului

153
Copii părăsiți, în condiții inumane, preluați de Protecția Copilului - orfan1-1487228578.jpg

Articole recomandate

Trei frați cu vârste cuprinse între un an și cinci ani, abandonați de către părinți, au fost preluați de autorități de la bunicii materni, unde erau ținuți în frig, murdari și subalimentați. Cel mai mic dintre copii a ajuns la spital, unde medicii l-au diagnosticat cu pneumonie.


Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău a intervenit în regim de urgență într-o familie din localitatea Cleja, unde trei frați erau crescuți în condiții inumane de către bunicii materni, unde fuseseră abandonați de către mama lor.


Autoritatea statului i-a preluat pe cei trei copii în urma anchetei sociale desfășurate la sesizarea primăriei din localitate, după ce s-a constatat că micuții erau ținuți în frig, murdari și fără să li se asigure o alimentație corespunzătoare. De altfel, cel mai mic dintre frați a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Bacău, unde medicii l-au diagnosticat cu pneumonie.


"Mama i-a lăsat pe copii în grija bunicilor, fără să-i pese de soarta lor. Mai mult decât atât, femeia și-a amenințat părinții că, dacă cei trei frați ajung în atenția autorităților statului, se va răzbuna pe ei. Acum nu știm unde este mama copiilor, iar tatăl nu vrea să-i recunoască pe motiv că nu ar fi ai lui. În ceea ce-i privește pe bunicii unde se aflau micuții, aceștia nu îndeplineau condițiile de creștere și educare a copiilor", a declarat, miercuri purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău, Marian Vătămănescu, potrivit news.ro.


Cei trei frățiori au fost dați în plasament la asistenți maternali.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7109 secunde