Întâlnire de lucru între ministrul Muncii și directorii Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului

210
Întâlnire de lucru între ministrul Muncii și directorii Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului - lso1176-1358160192.jpg

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu (foto), și secretarul de stat, Denisa Oana Pătrașcu, au avut, la sfârșitul săptămânii trecute, o întâlnire de lucru cu reprezentanții Direcțiilor Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din țară.


Au luat cuvântul ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, secretarul de stat, Denisa Pătrașcu, secretarul general din cadrul ministerului dezvoltării regionale și administrației publice, Marian Niculescu, precum și gazda evenimentului, directorul general Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, Adrian Toader.


Întâlnirea a avut ca scop identificarea problemelor de la nivelul DGASPC-urilor și găsirea de soluții concrete la acestea. Totodată, s-au agreat crearea grupurilor de lucru pentru o eficientizare a muncii în toate domeniile de activitate ale direcțiilor.
Ministrul muncii a asigurat directorii  DGASPC-urilor de tot sprijinul conducerii ministerului, apreciind activitatea acestora ca fiind foarte importantă pentru întregul sistem de asistență socială din România.

 "Rolul ministerului muncii este în primul rând de analiză și reglementare asupra sistemului de asistență socială, dar și de monitorizare", a mai apreciat ministrul muncii. Ministrul a precizat că educația copiilor din sistemul de protecție trebuie pusă pe primul plan, dincolo de aspectele materiale care trebuie asigurate pentru buna dezvoltare a acestora.


Secretarul de stat, Denisa Pătrașcu, a declarat că acum suntem la un nou moment "0" al procesului de reformă al asistenței sociale, din perspectiva experienței acumulate timp de peste cincisprezece ani, având în vedere și încetarea în acest an a strategiilor în domeniul protecției drepturilor copilului și a persoanelor cu handicap precum și obligația de a începe lucrul la unele noi care să se suprapună noi perioade de finanțare europeană 2014-2020. "Se dorește o intensificare a conlucrării dintre minister, DGASPC-uri și autoritățile locale precum și o continuare a proiectelor și programelor bune deja începute", a afirmat secretarul de stat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1824 secunde