Ministrul Muncii ia în calcul revenirea indemnizației pentru creșterea copilului la 85% din salariu

410
1
Ministrul Muncii ia în calcul revenirea indemnizației pentru creșterea copilului la 85% din salariu - copil-1337003627.jpg
Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea să revină din nou la valoarea de 85% din salariu. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, care a declarat că analizează această posibilitate.

"Lucrez la acest lucru și fac o analiză pentru a vedea dacă există posibilitatea de revenire la 85% din salariu", a precizat Câmpeanu.

În prezent, în cazul în care părintele optează pentru un concediu pe o perioadă de 1 an pentru creșterea copilului, acesta primește o indemnizație lunară de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni (nu mai puțin de 600 lei și nu mai mult de 3.400 lei) și un stimulent de revenire pe piața muncii în cuantum lunar de 500 de lei.

Dacă părintele alege perioada maximă de doi ani pentru creșterea copilului, se menține cuantumul de 75% pentru indemnizația lunară primită, însă indemnizația nu poate depăși plafonul de 1.200 lei și nu mai este acordat niciun stimulent pentru revenirea la muncă.

Comentează știrea

radu
14 mai 2012
oamenii sunt ai dreq

Acei pereti arata ca dracu.. bah ziaristule au facut poza in mozambique?? numai rautati aratati pe aici. in loc sa aratatii frumusetile constantei, voi im-i puneti poze cu gropi. apoi in loc sa expuneti ce a facut mazare frumos, lumea zice ca e bolnav de sida.. pai ce treaba are, sa fie, dar a facut ce tre' la orasul frumos! domnul mazare, insanatosire grabnica, lasa orgoliosii sa vorbeasca

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4121 secunde