Copii umiliți la școală. Au fost puși să mimeze că mănâncă fructe, într-o campanie de promovare a alimentației sănătoase

1886
Copii umiliți la școală. Au fost puși să mimeze că mănâncă fructe, într-o campanie de promovare a alimentației sănătoase - copii10063100-1527492248.jpg

Articole recomandate

Situație umilitoare la o școală din județul Bacău, unde elevii au fost pozați în timp ce mimau că mănâncă fructe. Ședința foto a avut ca scop promovarea unei alimentații sănătoase, însă la final elevii nici măcar n-au primit în dar bananele, merele și portocalele promovate.

Directorul școlii al școlii din Huruiești (jud. Bacău) și profesorul de educație fizică au fost cei care i-au îndrumat pe elevi să facă acest lucru, pentru a promova o alimentație sănătoasă, după cum a explicat Carmen Cernat, învățătoarea unor elevi implicați în acțiune.

"Copiii au spus că directorul și domnul de educație fizică au venit dimineața înainte să ajung eu și le-au dat un coș cu fructe să se pozeze și să mimeze că mănâncă acele fructe", a declarat Cernat pentru stirileprotv.ro.

Potrivit acesteia, când elevii chiar au vrut să mănânce fructele expuse de profesorii școlii, cadrele didactice le-ar fi interzis copiilor să guste bananele, merele și portocalele din coș deoarece produsele trebuiau prezentate și altor elevi.

"Mi se pare că i-au înjosit pe copii, unul dintre ei chiar a vrut să mănânce fructele și i-a spus nu care cumva să mănânce că trebuie să facă fotografii și la ceilalți", a precizat Vasile Paiu, tatăl unui elev. La rândul său, bunica altui copil, Maricica Ancuța, a subliniat că nepotului său i s-a făcut poftă de fructe în timpul ședinței foto, dar nu a primit nimic. "Al meu mi-a zis că îi ploua în gură", a spus Ancuța.

Potrivit directorului școlii, acțiunea de promovare a unei alimentații sănătoase a fost doar mimată pentru că CJ Bacău i-ar fi trimis prea puține fructe pentru cei peste 200 de elevi. "Consiliul Județean ne-a trimis 4 cutii cu fructe pentru 200 și ceva de copii. Au fost date copiilor pentru a se face câteva poze și imagini", a replicat Constantin Păunoiu. Pe de altă parte, conform Inspectoratului Școlar Județean Bacău, fructele folosite în campania de promovare au ajuns la elevi a doua zi după ședința foto, în cadrul unei serbări.

sursa: romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7488 secunde