Copiii cu toxiinfecție alimentară, de la Eforie Nord, au fost externați

473
Numărul copiilor din grupul de dansatori bucureșteni, aflați în vacanță la Eforie Nord și ajunși la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, cu toxiinfecție alimentară, a crescut, ieri, la 19. Bolnavii, 4 băieți și 15 fete, acuzau stări de greață, vărsături, dureri abdominale, cefalee și diaree, motiv pentru care le-a fost acordat tratamentul simptomatic, de susținere și antibiotic. Dr. Stela Halichidis, managerul unității sanitare, ne-a declarat că starea de sănătate s-a ameliorat, iar în cursul după-amiezii de ieri au fost externați. "Copiii au fost aduși la spital pe parcursul zilei de 1 septembrie, toți prezentând aceleași simptome. Astăzi (n.r. ieri) se simt mai bine și vor fi externați toți", a precizat dr. Stela Halichidis.
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța susțin că investigațiile realizate la unitatea unde au fost cazați, respectiv hotelul Uranus, cât și la terasa cu autoservire Pescăruș, nu au scos la iveală nereguli. "În hotel sunt condiții igienico-sanitare bune, cu frigider în camere. La unitatea tip autoservire sunt, de asemenea, condiții igienico-sanitare bune, iar personalul are controlul medical periodic efectuat", se arată în comunicatul de presă remis de DSP. Dr. Adrian Pavlov, director coordonator al Direcției Sanitare de Control, a subliniat că la terasa cu autoservire unde a mâncat grupul format din cei 49 de copii și cei 20 de însoțitori, iau masa, zilnic, între 1.500 și 2.000 de persoane. "Ne-au spus că au mai mâncat, în afară de cele consumate la terasă, respectiv cașcaval pane, cartofi natur și prăjitură de ciocolată, și câte o înghețată cumpărată de la alimentara de lângă hotel. Am verificat și înghețatele sunt în termenul de garanție. E posibil să mai fi mâncat ceva dulce, în camere", susține dr. Adrian Pavlov.
Specialiștii sanitari au recoltat probe atât de la angajații terasei, cât și din alimentele incriminate de consumatori, primele rezultate fiind așteptate în cursul zilei de astăzi, când urmează să se stabilească dacă este vorba de o infectare cu salmonela.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 03 Septembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Miercuri, 02 Septembrie 2009
Stire din Social : Posibil focar de salmonela la Eforie Nord
Miercuri, 02 Septembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.4597 secunde