Copiii de la Centrul de Plasament "Delfinul" se antrenează pentru Festivalul de dans

344
Copiii de la Centrul de Plasament

Articole de la același autor

Membrii trupei "Fresh" de la Centrul de Plasament "Delfinul" din Agigea se pregătesc intens pentru Acrodinamix Challenge Cup - Festival Național de Dans și Gimnastică, ce va avea loc la București,  duminică, 17 martie. La această competiție s-au înscris 306 trupe din întreaga țară. Constănțenii noștri, șase la număr vor fi însoțiți de profesorii lor, Adriana Răileanu și Chenan Iomer și vor concura la secțiunea "Open", nivel începător, cu o coregrafie la care lucrează de numai două săptămâni. "Nu este o coregrafie foarte complicată, dar am introdus în ea câteva elemente de acrobație. Am hotărât împreună că este cea mai bună coregrafie, mai ales pentru că în trupă avem și câțiva copii noi, care nu au apucat să capete experiență", a declarat Chenan Iomer. 


La rândul său, șeful Centrului de Plasament "Delfinul", Marian Iorucu, spune că această competiție este foarte importantă pentru copii, dar și pentru vitrina care adăpostește palmaresul bogat al trupei. "Îi stimulează, le dezvoltă spiritul competițional, dorința de a fi tot mai buni și îi ajută să vadă unde se situează, unde mai au de lucrat, ce fac bine. Atât conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, cât și eu, educatorii, antrenorii îi sprijinim cât de mult putem", a afirmat Marian Iorucu. 
Precizăm că în cei aproximativ doi ani de la înființare, copiii din trupa "Fresh" au participat la 11 concursuri locale, naționale și internaționale și au câștigat numeroase premii. Așa cum era de așteptat, cupele, diplomele și medaliile sunt așezate la loc de cinste, pe holul centrului, într-o vitrină special amenajată de șeful centrului de plasament, vitrină care începe să se umple.
În prezent, trupa are un repertoriu bogat, alcătuit din dansuri populare, dansuri moderne, salsa, cha-cha, merengue, zumba. Antrenorul Chenan Iomer speră, totuși, ca într-o zi să poată pregăti o pereche de dansatori pentru dans sportiv. Până atunci, însă, în coregrafia pe care o vor prezenta în capitală, s-a mers foarte mult pe inventivitate și pe partea de dans modern. Și mai frumos, toate coregrafiile trupei se realizează împreună cu toți copiii. Fiecare are câte o idee, un cuvânt de spus și este ascultat.


"Uneori ne mai și certăm pe tema anumitor elemente din dansul respectiv, dar sunt discuții constructive. Nu ne supărăm și până la urmă găsim un numitor comun. De regulă, discuțiile apar când un anumit element li se pare mult prea dificil, dar eu nu îi învăț să renunțe, ci să muncească până când le iese. Dacă nu se poate și nu se poate, atunci revenim și încercăm să îl simplificăm", a mai spus Chenan. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8126 secunde