Copiii intoxicați la Eforie Nord aveau dizenterie

326
Specialiștii Direcției Sanitare de Control Constanța au primit, ieri, rezultatul analizelor efectuate probelor recoltate de la cei 19 copii, membri ai unui grup de dansatori, transportați la începutul săp-tămânii trecute la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase cu simptome de toxiinfecție alimentară. Dr. Adrian Pavlov, directorul coordonator al DSP Constanța, ne-a declarat că analizele au arătat că șase dintre bolnavi aveau dizenterie, afecțiune cunoscută ca "boala mâinilor murdare". "Am primit și rezultatele probelor recoltate de la personalul terasei din Eforie Nord, unde a mâncat grupul de copii și nu au fost constatate probleme. Cel mai probabil, unul dintre minori a fost purtător și s-au îmbolnăvit și ceilalți copii, după ce au folosit aceleași grupuri sanitare și au mâncat împreună", ne-a spus medicul. De altfel, medicii au punctat încă de la început că era surprinzător că cele 15 fetițe care s-au îmbolnăvit stăteau pe același palier. "Simptomatologia nu a fost caracteristică dizenteriei, de unde și bănuiala că ar fi fost infectați cu salmonela", a adăugat specialistul.
Analizele efectuate de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Constanța la probe prelevate din preparatele alimentare consumate de grupul de copii confirmă că sursa de infectare nu a fost în terasa Pescăruș din Eforie Nord. "Toate alimentele, inclusiv prăjiturile de la laboratorul din Constanța, sunt salubre. Probabil, copiii au mâncat și în afara terasei. De altfel, în ancheta epidemio-logică, o parte dintre copii a spus că au mâncat prune sau înghețată", ne-a spus Geronimo Brănescu, directorul DSV Constanța.
Dizenteria este o afecțiune infecțioasă, caracterizată prin diaree, dureri abdominale violente, falsă necesitate de a defeca, deshidratare și afectarea imediată a stării generale de sănătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 08 Septembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Luni, 07 Septembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.6509 secunde