Copiii romi, izolați și fără viitor

876
Copiii romi, izolați și fără viitor - 429690tiganidoicopii-1330464617.jpg
Copiii romi instalați în zonele urbane din România sunt afectați de izolare și de lipsa unor resurse elementare, cum ar fi apa potabilă, electricitatea, accesul la îngrijiri medicale sau educație. Toate acestea reies din raportul pe 2012 al UNICEF privind situația copiilor în lume.

Sărăcia afectează comunitățile de romi din regiunile urbane și rurale din România, cei mai săraci fiind regrupați în special în orașe de mărime mijlocie și în orașe importante. Ceea ce caracterizează situația romilor instalați în mediul urban este separarea care există între ei și restul populației și faptul că aceștia trăiesc de fapt în "ghetouri". În lipsa unor politici privind promovarea integrării lor, romii s-au instalat la periferia orașelor, în principal pe terenuri virane, unde au rămas izolați și mulți dintre ei nu sunt racordați la serviciile publice. Și în Constanța, există astfel de ghetouri în zona Palas și lângă cartierul Baba Novac nou.

Sărăcia urbană este deosebit de gravă pentru copii, care nu au practic niciun control asupra mediului lor și a nivelului lor de bogăție. Mulți dintre ei nu pot merge la școală, iar cei care merg întâmpină dificultăți din cauza lipsei de susținere adecvată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1742 secunde